La resposta dels col·legis d’Ontinyent a la Desfilada del Mig Any Infantil

La proposta de celebrar, per primera volta, una Desfilada Infantil escolar del Mig Any ha tingut una gran acceptació per part de la comunitat educativa d’Ontinyent. Dotze col·legis han confirmat que estaran presents en aquesta iniciativa i que participaran en la desfilada del dijous 22 de febrer pel matí per l’itinerari marcat del Carrer Major, des de la Plaça de la Concepció fins a l’Ajuntament.

Seran tot alumnes de tercer i quart de Primària, xiquets i xiquetes entre els 9 i els 11 anys. Fins a 864 alumnes es calcula que podran prendre part en la que serà una desfilada històrica perquè se celebra per primera vegada amb el mateix caràcter que, per exemple, té lloc la desfilada de carnestoltes a nivell escolar.

Dels col·legis La Solana, Santa Maria, Vall Blanca, Lluís Vives, Milagrosa i Sant Josep participaran una unitat de tercer i altra de quart de Primària. Per la seua banda els centres educatius de Martínez Valls, Carmelo Ripoll, Bonavista, Pureza de Maria, Convent i Vicent Gironés prendran part aportant dos classes de tercer i altres dos de quart de Primària.

A més, alguns detalls que poden aportar alguna pista a la creativitat i al colorit que es vorà eixe dia, perquè des de la Societat de Festers subministraran rolls de teles de diferents tonalitats: blau marí, verd oliva, burdeos, turquesa, taronja, morat… entre altres. Seran els alumnes els que confeccionen les seues pròpies indumentàries així com inventaran les seues comparses.