La sequera amenaça el Pou Clar

L’absència continuada de pluja sobre Ontinyent posa en perill la situació del paratge més emblemàtic de la ciutat, el Pou Clar. Des del 13 de desembre del passat any, no ha plogut a la capital de la Vall d’Albaida i un dels paratges més estimats pels ontinyentins comença a llançar senyals d’alerta. El Pou del Salze, ubicat al paratge del Pou Clar, està sec i els entesos en la matèria sempre han mantingut que, quan aquest pou s’asseca, la resta de pous comencen a fer-ho també.

Les marques que ha deixat la baixada de l’aigua als diferents pous són més que evidents. Més de mig metre als últims mesos i les previsions són pessimistes si la situació no reverteix de manera ràpida i es registren pluges al llarg de la primavera que està a punt d’entrar. El color verdós de l’aigua, en els pous de dalt, també són un indicador de la situació.

L’escasa precipitació, l’absència d’una nevada copiosa a l’hivern a la Serra Mariola, tot ens aboca a un panorama prou complicat sobretot de cara a mantindre el nivell d’aigua per a l’estiu.