La ‘Setmana del Llibre’ comptarà amb 4 presentacions i 2 activitats infantils

Els regidors de Cultura i Biblioteca de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell i Ferran Gandia, presentaven aquest dijous la programació de la ‘Setmana del Llibre 2022′, que inclourà 4 presentacions de llibre i 2 activitats infantils entre el 20 i el 27 d’abril.

La programació, que torna a ser íntegrament presencial després dels canvis en l’edició anterior per la pandèmia, “suposa un nou pas per continuar apropant el món de la lectura a la ciutadania”, explicava Àlex Borrell, qui recordava que amb aquest objectiu, la regidoria de Cultura ha vingut sumant esforços amb la de Biblioteca en activitats com la Setmana Negra, l’impuls als ‘biblioparcs‘ o l’adquisició de llibres.

Ferran Gandia contava que la programació començarà el 20 d’abril a la Casa de Cultura a les 19:00 hores amb la presentació del llibre ‘La cultura com a passió’, editat per l’IEVA, La Nostra Terra i l’Ajuntament d’Ontinyent, que recull diversos escrits de l’activista cultural i exregidor de la 1a legislatura democràtica José Àngel Gironés, fundador i col·laborador de diverses associacions culturals locals.

El segon llibre a presentar serà el 22 d’abril a les 19:00 hores a la Biblioteca de Sant Josep. Es tracta d’una reedició de l’històric ‘Rondalla de Rondalles’ del Pare Lluís Galiana, editat per l’Ajuntament amb el patrocini de la Fundació Universitària Campus Ontinyent. Sota la direcció dels professors universitaris Emili Casanova i Amparo Carretón, Ferran Gandia declarava que “el volum serveix com homenatge a un il·lustre ontinyentí del s. XVIII que sols va viure trenta-un anys, però que va deixar un important treball vinculat a la nostra llengua”. Aquesta reedició vol aprofitar-se com a eina educativa, ja que incorpora una part didàctica que la fa d’interés per als centres educatius de la zona, als quals s’enviarà còpies, així com a diverses facultats de filologia catalana de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.

El 26 d’abril a les 19:00 hores a l’Aula Magna del Campus de la Universitat de València (UV) a Ontinyent, serà torn per a la presentació del llibre ‘Projectes d’Innovació Educativa a Ontinyent’, que replega els projectes d’aquest àmbit que es van dur a terme durant els temps de confinament de la pandèmia i de suspensió de la docència presencial. El llibre recull els projectes dels diferents centres educatius per fer front a la situació, això com els impulsats per l’Ajuntament, com ara el Pla Pedagògic d’Assistència als xiquets i xiquetes per pal·liar la bretxa digital, o el projecte ‘MantaEscola’ que al seu torn va servir per a impulsar el sector tèxtil local.

Finalment, el 27 d’abril a les 19:00 hores a la Casa de Cultura tindrà lloc la quarta presentació, la del número doble (31 i 32) de la revista municipal Alba, que inclou diversos estudis i articles d’àmbit local i comarcal, així com un dossier sobre memòria històrica. Quant a les activitats infantils, seran a la Biblioteca de Sant Josep a les 18:00 hores, el 21 d’abril amb el contacontes ‘Som ací’ d’animació lectora i musical per a escolars de 4 a 8 anys; i el 25 d’abril amb el taller de foment de la lectura ‘Les escriptures perdudes’ a càrrec de Sara Bono. En tots dos casos caldrà inscripció prèvia.