La Societat de Festers convocarà eleccions en novembre

La Societat de Festers convocarà eleccions en novembre. I Vicent Pla es tornarà a presentar. Pla va arribar a la presidència l’any 2018 i va organitzar les primeres festes en 2019. I les últimes. Almenys, com es coneixien, donat que després es va veure frenat per la pandèmia. Això sí, s’ha encarregat d’organitzar uns Festejos Extraordinaris després que es cancel·laren per segon any consecutiu. Al clima d’incertesa general, se suma la de saber què ocorrerà el 2022 amb les Festes. I amb el seu càrrec.

Les eleccions es convocaran en aquest mes perquè el futur president dispose de temps per a preparar el Mig Any Fester. “Si hem plantejat misses, reunions, concerts o un Trasllat Extraordinari del Crist, també podem organitzar un procés electoral”, explica Vicent Pla. Però sempre complint amb les mesures sanitàries, recorda. En aquesta línia, primer realitzaran el balanç de la gestió d’aquest últim any i, després, posaran en marxa el procés electoral.

El mandat de Vicent Pla acaba enguany i, encara que hi ha precedents de juntes que han demanat un any de gràcia a l’assemblea, ell no té intenció de fer-ho. “És cert que molts càrrecs i festers ens han proposat que plantegem eixe any de pròrroga. Però nosaltres som profundament democràtics. El reglament de la Societat de Festers no contempla eixe any de pròrroga. Pensem que el millor és convocar eleccions. I així ho farem”, sentencia el president.

Encara que la pandèmia ha suposat un pes molt gran, Vicent Pla continua amb forces per a presentar-se de nou. Aquesta no era la seua idea inicial, però veient el que ha passat aquests dos anys “el més responsable és tornar-se a presentar”, assegura. “La meua idea era treballar tres anys per les Festes, fer les meues aportacions i deixar pas a altres persones”, confessa Pla, que ha rebut el suport del seu equip a l’hora de tornar-se a presentar. “No és el moment d’abandonar la casa, sinó d’atorgar-li estabilitat i tranquil·litat”, emfatitza. Pla continua tenint una caixa plena de projectes per realitzar i d’il·lusió. “Amb tot això, em presente a les eleccions”, destaca. El seu objectiu és compartir les seues ganes i que aquestes arriben als festers i els il·lusionen.

No obstant això, Pla qualifica de positiu el fet que sorgisquen alternatives quant al procés electoral. A més, recorda que l’any 2019 també va sorgir més d’una candidatura que aspirava a dirigir l’entitat. “És bo que la gent s’involucre i vulguen treballar per la nostra Festa”, subratlla.

Quant a la sensació d’haver dut a terme uns Festejos Extraordinaris, aquesta es resumeix en un bon sabor de boca si s’analitza el context, format per una activitat que no s’havia realitzat mai abans i donat que l’any anterior va ser un desert quant a Festes. Un context on bufava fort el vent de la normativa canviant quant a les restriccions.

Vicent Pla recorda que la Societat de Festers segueix viva, que la pandèmia no ha acabat amb ella. A més, assegura que ha rebut l’estima de la ciutadania i el seu desig és que les Festes del 2022 se semblen a les del 2019, a les de la ‘vella normalitat’. Així, van a treballar perquè el Mig Any se celebre tal com es coneixia.