La temporada del XX aniversari de l’Orquestra Simfònica d’Ontinyent començarà amb un concert de música per a l’escena

“Un projecte exemplar, singular, que aporta valors i oportunitats als joves músics i una destacada oferta cultural a la ciutat”. Són alguns dels trets bàsics que es destacaven en la presentació de la que serà la temporada del XX aniversari de l’Orquestra Simfònica d’Ontinyent, patrocinada per Caixa Ontinyent, i resident al Teatre Echegaray gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l’acadèmia AD LIBITUM. Una temporada que començarà el 11 de març amb un concert de “Música per a l’Escena”, i que inclourà també actuacions dedicades a Nino Bravo; a Ludwig Van Beeethoven i al propi XX aniversari de l’orquestra.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Josep Pla Barber; el regidor de Cultura, Àlex Borrell i el gerent AD LIBITUM, Lluis Muñoz, participaven aquest dimecres en una roda de premsa on es presentava la programació de la nova temporada i es repassava la història del projecte i la seua evolució. Jorge Rodríguez felicitava AD LIBITUM “per 20 anys de treball, passió, il·lusió i reptes que s’han pogut superar gràcies a la vostra tenacitat, als músics i músiques que han cregut en el projecte i a la col·laboració públic-privada en la que l’Ajuntament i Caixa Ontinyent han cregut i s’han implicat”. Un projecte, destacava, “que permet formar en valors i obrir una finestra d’oportunitats per a l’alumnat, i comptar amb una oferta cultural d’altissim nivell a preus molt asequibles”.

Tots estos aspectes també eren destacats pel regidor de Cultura de l’Ajuntament i el President de Caixa Ontinyent, que ratificaven l’aposta d’estes dues entitats. Josep Pla, a més posava de relleu l’interés del projecte per a la formació i el foment de valors positius entre els i les joves, “un col·lectiu al qual dóna especial atenció l’obra social de Caixa Ontinyent. Una Obra Social que ens diferència d’altres entitats, que contribueix al benestar de les persones, i que és possible gràcies a la confiança dels nostres clients”.

Lluís Muñoz agraïa el suport rebut, i repassava els 20 anys d’història de l’Orquestra, que va tenir el seu punt de partida a principis de segle i que va viure el seu primer concert al restaurant Cúgol en 2003 baix la direcció de Susana Balaguer. Muñoz recordava les figures dels directors titulars que han passat per l’Orquestra: David Fons, Ramón García Soler, Jordi Francés i l’actual, Saúl Gómez, a més dels i les nombrosos alumnes que han aconseguit destacar després d’haver-se format en ella. “És un projecte únic per al que havien símils per a banda, però no per orquestra. Una unió entre impuls públic i privat, entre músics professionals i amateurs, que ara acompleix 20 anys i que celebrarem amb una programació molt especial”. 

Aquesta programació començarà el 11 de març amb un concert de música creada per a l’escena, des de l’òpera fins la música del cine o el teatre musical, baix la direcció d’Enrique Parreño. El 17 de juny, el segon concert es dedicarà al 50 aniversari de la mort de Nino Bravo, comptant-se amb la soprano Francesca Calero; la mezzosoprano Rebeca Cardiel; el tenor Julio Morales; el baríton José Julián Frontal i el pianista Brais G.Maceiras, baix la direcció de Saúl Gómez.

El tercer concert serà el 20 d’octubre, dedicat als 20 anys de l’orquestra, on bai la direcció de Vicent Pelechano es comptarà amb solistes com Luis González (trompeta); Davíd Llàcer (tuba); David Apellániz (violoncel); Enrique Palomares (violí); David Fons (viola); Magdalena Martínez (Flauta) i Rubén Parejo (guitarra). Finalment, la quarta i última actuació es dedicarà a Luwdig Van Beethoven, amb la direcció de Xavier Gagnepain i l’actuació com a solista al piano de la jove Deva Mira. Els abonaments per a la nova temporada es posaran a la venda en AD LIBITUM, al Carrer Pius XII d’Ontinyent, podent fer-se també reserva al telèfon 962914224, per whatsapp al 635442205, de dilluns a divendres en horari de 9 a 13:30 i de 16:30 a 20:00.