La temporalitat en l’Ajuntament es redueix a menys del 5%

Ontinyent comptarà abans de 2024 amb una taxa de temporalitat a l’ocupació pública en l’Ajuntament inferior al 5%. Així serà després que aquesta setmana. S’haja publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOCV) una oferta extraordinària d’ocupació pública que afecta la consolidació d’un total de 63 places temporals en la plantilla municipal.

La regidora de Personal i coordinadora de Govern Obert, Natàlia Enguix, explicava que “com tots els ajuntaments, a Ontinyent havíem d’adaptar-nos als requeriments de la nova Llei de Mesures Urgents per la reducció de Temporalitat a l’Ocupació Pública del Govern d’Espanya, però hem volgut fer una passa més i apostar per reduir encara més eixa temporalitat”, manifestava.

Així, s’ha llançat aquesta oferta extraordinària de 63 places, a les que cal afegir abans del mes de setembre la consolidació per procés ordinari de promoció interna d’altres 6 places, i el pas a funcionari de carrera de 8 agents de policia local actualment en pràctiques. En total, una volta concloga el procés extraordinari abans del 31 de desembre de 2024, sols el 4,87% dels 308 llocs de treball de la plantilla municipal serien de caràcter interí. La xifra quedaria més de 3 punts per davall del 8% que contempla la nova llei, i fins i tot podria ser menor si es duen a terme altres processos ordinaris en aquest període.