La UDEF diu que l’expresident de la Diputació “tenia coneixement absolut de l’arbitrarietat dels contractes” en el cas Alqueria

Segons informa l’Agència EFE, un dels policies de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional ha assegurat aquest dijous davant el jutge, que l’expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, «tenia un coneixement absolut de l’arbitrarietat de les contractacions» d’alt directius en l’empresa pública Divalterra.
Aquest agent ha comparegut com a perit en el judici que se segueix en l’Audiència Provincial contra l’expresident de la Diputació Jorge Rodríguez i altres tretze persones que estan acusades d’haver realitzat diversos contractes d’alta direcció suposadament irregulars.

Des d’EFE arrepleguen que, preguntat pel fiscal sobre els correus confiscats al processament, aquest policia ha explicat que, qui aleshores era gerent de Divalterra, Víctor Sahuquillo (PSPV), va transmetre a Rodríguez els seus “dubtes sobre les contractacions d’alts directius, basant-se en els informes sol·licitats a especialistes externs”.
“Sahuquillo deixa bastant clar en successius correus, un total de 13, que és una il·legalitat”, ha agregat, tal com arreplega EFE.
Posteriorment, ha informat el tribunal que la UDEF va comprovar que “Divalterra tenia un volum de negoci de 25 milions d’euros, Egevasa 35 i els Bombers 46” i que els “va cridar l’atenció que Egevasa no tinguera ni un alt directiu, els bombers un i Divalterra 10. Això ens va portar a sospitar que hi havia alguna cosa estranya”.
De la mateixa manera, destaca EFE, a preguntes del fiscal, aquest policia ha assenyalat que no van trobar cap expedient en el qual es donara publicitat a la cobertura dels llocs d’alta direcció, cap document en el qual els processaments argumentaren la millora de l’eficàcia per a justificar els contractes i tampoc cap document en el qual es justificara els seus acomiadaments una vegada van ser denunciats els fets.
Igualment, ha assenyalat que tampoc existeix constància documental que els processats maniobraren o pressionaren a ningú perquè elaboraren informes favorables als contractes.
En referència a la cogerent de Divalterra, Agustina Brines (Compromís), aquest responsable de la UDEF ha conclòs que igualment “era sabedora de la irregularitat de les contractacions” i ha explicat que va arribar a aquesta conclusió després de llegir “nombrosos correus” en els quals aquesta “parla obertament que estem cometent una il·legalitat, que el tema està ‘agafat amb pinces’, o que hem de mirar pel retrovisor”.