Més de 1.200 pimes es donen cita al Congrés Go Global per impulsar la seua internacionalització

El Congrés Go Global, esdeveniment de referència per a l’impuls de la internacionalització de les pimes valencianes, ha permès que més de 1.200 empreses valencianes s’hagen donat cita de manera presencial a Fira València, arribant a més de 2.500 les que han optat per streaming a l’hora de seguir les conferències plenàries i diferents sessions programades sota les temàtiques de digitalització a la internacionalització i la possibilitat de competir en nous escenaris.

El Congrés Go Global ha tingut més de 1.200 pimes i empreses valencianes inscrites que s’han interessat pels continguts proposats en aquesta edició i per la possibilitat de tancar entrevistes amb firmes importadores internacionals i personal expert de la Xarxa Exterior d’Ivace Internacional. En total, s’han concertat més de 850 entrevistes que han permès a les empreses obtenir més informació sobre altres mercats i fins i tot oferir els productes a importadors.

Competències en nous escenaris

La conferència plenària de la segona jornada ha estat enfocada a la competència en nous escenaris, de la mà d’Enrique Fanjuls, CEO del portal sobre comerç exterior i negocis internacionals Iberglobal, i Luis Pinheiro de Matos, un economista a la Unitat d’Economies i Mercats Internacionals del Departament de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank.

Paral·lelament, s’han celebrat a les sales València i Castelló del recinte firal les sessions emmarcades a les branques d’Europa Oportunitats i Jornades Financeres. Sobre la primera temàtica, s’han abordat ‘Els objectius de desenvolupament sostenible’, en el marc empresarial de la competitivitat i en els processos d’internacionalització, en què han participat Julia Company, directora general de l’Ivace i Vanesa Rodríguez, directora de comunicació i de Relacions Internacionals del Pacte Mundial de les Nacions Unides Espanya. Rodríguez ha analitzat l’impacte que tindrà l’Agenda 2030 a l’ecosistema empresarial valencià i com poden repercutir en la internacionalització de les marques la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Més de 1.200 pimes es donen cita al Congrés Go Global per impulsar la seua internacionalització El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Per part seua, les Jornades Financeres han arrencat amb el tema del mercat de divises de la mà de Borja Cuesta, director executiu de C&CB Sales València-Múrcia. Després, ha versat sobre el sector agroalimentari i el comerç exterior amb José Manuel Enríquez, gerent de Negoci Agroalimentari i Cooperatiu de la DT València de Cajamar; i, després d’això, Javier Álvaro Palomares, gerent coordinador de l’Equip de Tresorers de Banca d’Empreses a Caixabank, ha abordat la manera de gestionar el risc del tipus de canvi als mercats en línia.

D’aquesta manera, el fòrum organitzat per la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, mitjançant Ivace Internacional, les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i ICEX Espanya Exportació i Inversions, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), durant dos dies ha permès generar networking amb empreses tractores i donar suport a les pimes valencianes que aposten per la internacionalització.

Més de 1.200 pimes es donen cita al Congrés Go Global per impulsar la seua internacionalització El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent