La UNED principal candidata per a implantar la nova seu de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Ontinyent

Aquest dijous 10 de febrer, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, s’ha reunit amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, en les instal·lacions de la UNED per continuar avançant en el projecte que dotarà a la ciutat d’una Escola Oficial d’Idiomes amb seu pròpia. En l’actualitat les classes s’imparteixen en l’IES Pou Clar i es tracta d’una extensió del centre d’idiomes de Xàtiva.

Fins al moment encara no s’ha decidit quin serà l’espai definitiu on s’implementarà la nova escola, en els pròxims mesos el consistori treballarà en un pla funcional per conéixer les necessitats de l’aulari i decidir on s’ubicarà finalment. Tanmateix, tant l’ajuntament com des de Conselleria s’ha explicat que a l’actual edifici de la UNED es tracta d’uns dels espais possibles. Segons ha contat el primer edil, el fet que Ontinyent dispose d’una seu autònoma permetrà que “tots els exàmens se celebren a la ciutat, i que a poc a poc pugam anar incrementant el nombre d’idiomes al conjunt de la Vall d’Albaida”.

D’altra banda, Rubén Trenzano, ha apuntat que es tracta de “repensar” l’edifici que ha d’ocupar l’Escola Oficial d’Idiomes perquè aquest puga comptar amb una “mediateca lingüística“. Un espai d’aprenentatge autònom “on la població puga aprendre nous idiomes des de les 9 del matí fins a les 8 de la vesprada, amb assessorament, grups de conversa i material posat a la disposició dels usuaris”, ha detallat.

A més Trenzano ha avançat que serà el mateix ajuntament qui proposarà a Conselleria els nous idiomes que es puguen impartir. En aquest sentit, Rodríguez, ha afegit que “el millor en aquest cas és parlar en ATEVAL i COEVAL” per tal que les llengües que s’impartisquen estiguen “íntimament lligades a les necessitats d’exportació que té el sector industrial”. Aquestes podrien ser idiomes emergents com el xinés o l’àrab, ha comentat.

D’ara en avant, es continuarà treballant perquè el pròxim curs 2022-2023 ja estiga en marxa. “L’Escola Oficial d’Idiomes de la Vall d’Albaida ja és oficial. Ara el que s’està procedint és al trasllat de la partida pressupostària, l’equip directiu i el professorat”, hi ha conclòs Trenzano.