Arranca la vacunació de la segona dosi entre els xiquets de 9 a 11 anys

Aquest dijous 10 de febrer arranca als centres escolars d’Ontinyent l’administració de la segona dosi entre alumnes de 9 a 11 anys, completant així el procés de vacunació iniciat el passat mes de desembre entre els dies 15 i 22. A més, es rescatarà a tots aquells xiquets i xiquetes que, per qualsevol motiu, encara no hagen rebut la dosi de la vacuna.

Del total d’alumnes que rebran la dosi de reforç, cal exceptuar a aquells que hagen passat la malaltia, amb símptomes o sense, que hauran d’esperar 8 setmanes després del diagnòstic de la infecció per a poder ser immunitzats.

Per a facilitar el procés de vacunació l’alumnat haurà d’anar acompanyat per un familiar o persona adulta autoritzada per la família, que haurà de presentar l’autorització signada per a poder procedir a la immunització.

Xiquets de 5 a 8 anys

Pel que fa als xiquets de 5 a 8 anys, quan arribe el moment de rebre la segona dosi, aquests seran citats directament per Sanitat i la immunització tindrà lloc en els punts establerts per a la població general (centres de salut).

Primera fase de vacunació

En la primera fase de vacunació infantil, coordinada per les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esports, van ser immunitzats amb la primera dosi els alumnes de 9 a 11 anys (4t, 5è i 6è de Primària), així com l’alumnat de centres d’educació especial, escoles de centres rurals agregats i xiquets amb especials problemes de salut (immunodeprimits, oncològics) els progenitors o els tutors dels quals van autoritzar la inoculació. Des que es va iniciar la campanya de vacunació infantil el passat 15 de desembre en la Comunitat Valenciana, Sanitat ha administrat 120.884 a la província de València.