La urbanització del solar del Raval s’eternitza en el temps

Sobre el text està clar: en el solar del Ravalet hi haurà un jardí, un edifici municipal d’usos administratius i un edifici d’habitatges. Així ho arreplega el Pla General d’Ordenació Urbana. Però en alçar la vista, la realitat és una altra: un pàrquing de prop de 35 places en un solar que espera un desenvolupament urbanístic prometedor, però que sembla eternitzar-se en el temps.

TERRENYS PRIVATS

 L’handicap amb el qual es troba aquest oasi urbanístic és que els terrenys són privats. Al llarg dels últims anys l’Ajuntament d’Ontinyent ha anat adquirint terrenys en aquest espai, però queden propietats per comprar, perquè no s’ha arribat a un acord econòmic amb els propietaris, segons transcendia fa ara quasi un any. I és que el consistori no pot pagar el preu que marquen els propietaris, sinó aquells que estableixen els informes tècnics. I el procés de negociació s’allarga anys i anys.
Ja quasi sembla un ensomni la proposta d’edifici municipal que podria suposar una pilota d’oxigen per als serveis municipals o els habitatges des de les quals admirar el rei del patrimoni local, el campanar de la ciutat.
Els veïns de la ciutat han mostrat durant aquesta legislatura la seua inquietud perquè es pot fer algun tipus d’iniciativa en aquest pàrquing, que està en un lloc emblemàtic també pel que al turisme respecta.
Fins i tot quedava sobre la taula adequar la zona de forma provisional, però aquesta mesura també passaria per la cessió dels propietaris, situació que tampoc s’ha produït.
Açò succeïa al març de 2017 i la situació segueix invariable: un estira-i-arronsa entre particulars i administració local.
Malgrat aquest bloqueig al desenvolupament urbanístic de l’espai, el consistori no ha oblidat el solar. En 2011 s’endreçava i en 2012 es feia una vorera en aquest costat del Carrer Regall per a garantir la seguretat dels vianants. Han sigut xicotets gestos que van millorar aquest espai, però mentre la negociació no caiga del costat municipal, seguirà sent una de les assignatures pendents urbanístiques de la nostra ciutat.