La Vall d’Albaida es bolca amb les Trobades 2022 de Benigànim amb més de 80 tallers

La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià i Escola Valenciana ha celebrat aquest dissabte 9 d’abril les Trobades 2022 d’Escoles en Valencià a Benigànim, la Vall d’Albaida.

El president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià, Josep Manel Andrés, ha remarcat la il·lusió demostrada per tota la Comunitat educativa i l’Ajuntament de Benigànim pel fet d’acollir aquesta Trobada al poble “després de 2 anys de pandèmia“. “Com una au fènix que renaix de les cendres, aquesta Trobada representa un espai d’encontre per a entitats culturals i associacions de tota la Vall d’Albaida”.

“Amb aquesta Trobada volem mostrar el nostre suport als centres escolars de la Vall d’Albaida amb els programes lingüístics òptims i que demostren que l’ensenyament vehiculat en valencià és la millor llavor per avançar en el plurilingüisme”, ha seguit Josep Manel Andrés.

La Trobada ha començat amb una cercavila pels carrers de Benigànim, en la qual han participat les Colles de Dolçainers i Tabaleters El Regall d’Ontinyent i la Remulla de Benigànim, la Muixeranga de la Vall d’Albaida, els Gegants I Cabuts d’Ontinyent, les Xanques del CEIP Bonavista i la Colla Gemecs, Sacaires i Tarotaires del País Valencià, i que ha acabat amb la interpretació de la Cançó de la Trobada a càrrec de l’alumnat del CEIP Beata Inés de Benigànim.

A continuació, l’avinguda de L’Ortissa ha acollit més de 80 tallers, a càrrec dels centres escolars de la comarca, institucions i associacions i entitats culturals. Les danses han ocupat un Espai molt important a aquesta Trobada, on s’ha ballat la Jota d’Alfarb, l’U d’Aielo o la Josa de Benigànim, entre altres danses. L’esdeveniment ha conclòs amb una actuació musical de cloenda a càrrec de Dani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics, al poliesportiu municipal.

La Trobada també ha acollit l’exposició ‘Empar Navarro: arrels de l’escola valenciana‘ i l’encontre ‘Una Vall de Llibres‘, en el qual escriptors de la comarca han presentat i signat les seues obres.

A la Trobada han acudit l’acadèmica i secretària de l’AVL, Immaculada Cerdà; l’acadèmic i vocal de l’AVL, Artur Ahuir; la diputada de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Dolors Gimeno; el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; i representants sindicals, institucionals i d’entitats socials de la comarca.