L’AVPT i COEVAL tracten el conflicte de les casetes

La seu de COEVAL acollia la darrera setmana la presentació de la recentment creada Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT). En aquest encontre es va donar a conéixer la web de l’AVPT, que es posava en marxa el dimarts 5 d’abril. L’acte era conduït pel director gerent de l’entitat, Manuel Civera, i el cap de servei, Emilio Pastor, i en ell estaven presents el president de COEVAL, Javier Caberdo; el regidor de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent; així com diversos representants de les associacions locals i comarcals relacionades amb el món de la construcció i edificació.

La presentació va servir per a conéixer les competències que té l’AVPT, que ara com ara ja compta amb 230 adhesions d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana, “cosa que representa més del 50% de la població d’aquesta”. Segons expliquen des de COEVAL, aquest és el primer intent de manera directa, i via agència, que es du a terme des de la Generalitat “per a resoldre des d’un esperit constructiu, dins de la llei, un tema tan delicat com el dels habitatges fora d’ordenació en la Comunitat Valenciana”.

Al mateix temps, des de l’entitat comarcal declaren que la presència de l’Ajuntament, “ha permés conéixer a les diferents associacions el repartiment de competències que existiran en encarregar-se aquests de tots els tràmits d’expedients de legalització d’habitatges mitjançant procediments de minimització”.

Tal com detallen des de COEVAL, a l’encontre es va produir “un interessant debat”, entre els representants de les associacions i l’AVPT i l’Ajuntament, el qual va permetre “clarificar el marc legal d’aquest tema tan complex i delicat”.

Així mateix, asseguren que els participants en la presentació es van mostrar satisfets amb el desenvolupament de la mateixa i que gràcies a l’encontre es va “crear un clima de comunicació entre les entitats participants que és molt adequat per enfrontar conjuntament una qüestió tan important com la dels habitatges fora d’ordenació, l’impuls per a la seua legalització en la mesura que siga possible i l’aplicació de la disciplina urbanística en eixos casos”.