S’obrirà una consulta per als casos de la Covid persistent

Migranya, palpitacions, cansament extrem, miocarditis, urticària, anorèxia, trastorn del somni, incapacitat per a concentrar-se… Aquests són només alguns dels múltiples símptomes que sofreixen les persones afectades per la coneguda com a Covid persistent o Síndrome Post Covid, que s’estima afecta al voltant del 10% de les persones que han estat infectades amb el virus.

Per aquesta raó, i per la necessitat de tractar i investigar aquests casos, segons ha pogut saber aquest periòdic, els mateixos sanitaris que han estat tractant amb els pacients, durant la pandèmia, han sol·licitat a la gerència del Department de Salut Xàtiva-Ontinyent (DSXO) la posada en marxa d’una consulta de Covid persistent.

Una proposta que hauria sigut ben rebuda i en la qual treballaria, principalment i de manera compartida, personal de Pneumologia i Medicina Interna. Els pacients d’aquesta futura consulta serien derivats a través de qualsevol metge especialista o des dels centres d’atenció primària, sempre que reunisquen una sèrie de criteris, prèviament delimitats pels especialistes d’aquesta consulta de Covid persistent.

De moment, aquesta consulta començarà només amb els recursos propis amb els quals compta el DSXO, que com ja es va tractar en l’anterior edició d’aquest periòdic, actualment, són limitats. Segons fonts pròximes a aquesta iniciativa, s’espera que, pròximament, la Conselleria de Sanitat puga dotar de més personal a aquesta consulta.