Juan Carlos Ferrero: “Com a entrenador has de transmetre calma”

Juan Carlos Ferrero junt a Carlos Alcaraz.

Juan Carlos Ferrero viatjava el passat cap de setmana per sorpresa a Miami. Ho feia per a acompanyar, com a entrenador, al jove Carlos Alcaraz. L’ontinyentí no estava junt amb el seu pupil des de l’inici en el Master 1000 Miami, després de passar uns dies desconnectat per la recent mort del seu pare, Eduardo Ferrero.

Però l’extenista no es va voler perdre la final del jove de 18 anys, que es convertia en el primer espanyol en guanyar aquesta competició. L’experiència com a entrenador està sent més que satisfactòria. Un nou camí que com el mateix Ferrero contava aquesta setmana a El Periòdic d’Ontinyent, està “gaudint molt, però posant el focus en el mitjà i llarg termini.Aquests resultats són genials, així i tot hem de buscar que siguen succeint i millorant-se en el temps”.

Qui va ser el número 1 del món, admet que continua sofrint els nervis previs a una competició de Carlos Alcaraz, “però són diferents. Quan eres jugador fas un treball físic que t’ajuda a llevar-te un poc eixos nervis. Com a entrenador, ho vius de manera més interna, perquè al jugador li has de transmetre calma”, explica.

La bona relació de Juan Carlos Ferrero i Carlos Alcaraz és patent. Només cal veure l’alegria del jove tenista quan l’ontinyentí el va sorprendre arribant a l’hotel on estaven concentrats a Miami. Un moment que està registrat a través d’un vídeo en les xarxes social de l’entrenador. Per això, quan li preguntem a Ferrero, dada la seua experiència, què consell li dóna al jove tenista, ho té clar: “que viva la situació amb normalitat i que continue gaudint del seu entorn”.

De segur que Miami ha sigut només el primer de molts èxits per als dos.