La Vall d’Albaida entre les comarques amb les temperatures més altes aquest cap de setmana

A més d’altes temperatures, aquesta onada de calor està portant un notable nivell de preemergència per riscos d’incendis forestals. Durant aquesta última setmana, el Twitter oficial del Centre de Coordinació d’Emergències de la Comunitat Valenciana ha anunciat que els seus operadors i operadores han atés un mínim de 9.200 trucades telefòniques per dia. Amb això, durant tota aquesta setmana s’han gestionat un mínim de 2.900 incendis en la Comunitat.

No obstant això, aquesta situació excepcional de calor actual continuarà intensificant-se durant els pròxims dies amb temperatures màximes de 44 °C en algunes zones del territori valencià. Segons les prediccions realitzades dins del Programa de Prevenció i Atenció als Problemes de Salut Derivats de les Temperatures Extremes en la Comunitat Valenciana, es declara nivell alt d’alerta sanitària per onada de calor en la Costera, la Plana d’Utiel-Requena, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés, la Vall de Cofrents i la Vall d’Albaida.

Així, segons la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública el nivell d’alerta sanitària per aquestes altes temperatures està present en 17 municipis de la Comunitat. A més, ha publicat al seu conter oficial de Twitter les recomanacions a seguir en cas de temperatures extremes. 

A la població se li aconsella que vaja amb compte amb el sol entre les 12 i les 16 hores i evite exercicis físics en les hores més caloroses; que utilitze cremes protectores adequades, i que respecte la normativa i les recomanacions en matèria de prevenció d’incendis forestals.

Beure aigua de manera abundant, suprimir l’alcohol i la cafeïna, tindre la precaució de no deixar persones ni mascotes a l’interior dels vehicles i extremar la cura i assegurar la hidratació de les persones més sensibles, majors, malalts i menors són altres consells per a afrontar les altes temperatures.