Les constants pluges d’aquesta primavera van provocar l’enfonsament de diversos habitatges, ja degradats, en els barris de la Vila i Poble Nou. Arran d’aquestes ensulsiades l’Ajuntament d’Ontinyent posava en marxa un ‘pla de xoc’, i era el mateix alcalde, Jorge Rodríguez, qui detallava en aquest periòdic que ja havien iniciat 15 ordres d’execució només en les dues primeres setmanes del mes de maig, quan es van produir els enfonsaments.
Ara, aproximadament cinc mesos després existeixen al voltant de 70 expedients entre la Vila i Poble Nou. El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava ahir mateix, en un encontre amb el veïnat de la Vila, que el consistori ha incrementat la vigilància dels habitatges en mal estat, emprant els drons municipals per a inspeccionar les cobertes. A més, ha anunciat que en els pròxims mesos es dictaran més expedients d’execució, una vegada s’analitze els resultats de l’examen al qual s’estan sotmetent els habitatges afectats. Amb aquests expedients es requereix als propietaris que actuen en els immobles.
En el cas de no fer-ho, serà l’Ajuntament qui actuarà de manera subsidiaria i carregarà les despeses als propietaris. Sanchis ha avisat que aquest “serà un procés llarg, ja que en el cas de la Vila, el barri compta amb la màxima protecció i necessitem permisos de la Direcció General de Patrimoni per poder actuar. Estimem que aquestes actuacions es poden perllongar entre dos i tres anys. És una tasca complexa, però estem actuant”. El regidor també ha assegurat, al veïnat que participava en l’encontre, que “continuarem dotant de més recursos econòmics a les partides pressupostàries per poder dur-les a terme”.
A més, aprofitava per a fer una crida “a les persones propietàries perquè actuen, milloren l’estat dels habitatges o els posen en venda” i advertia que “si no compleixen amb les seues obligacions, aquesta inacció els resultarà més cara posteriorment”. 7,1 milions en la vila En aquesta reunió amb el veïnat, en el qual també participava l’alcalde, es van detallar els 7,1 milions d’euros en inversions iniciades a l’històric barri durant aquesta legislatura. Entre aquestes destaquen els 2,4 milions d’euros destinats a les obres de restauració de la muralla medieval i accessibilitat al barri i els 3,5 milions per a la creació d’un edifici amb 12 nous habitatges i reurbanització de l’espai entre els carrers Callarís i Trinitat.