La violència masclista deixa 22 dones amb ordre d’allunyament

Les històries de dones maltractades per homes, habitualment parelles o exparelles, omplin els mitjans de comunicació estatals al llarg de l’any.

És una problemàtica que malauradament no sols passa lluny de la ciutat, sinó que a Ontinyent en aquests moments hi ha 22 dones amb el telèfon de teleassistència per a víctimes de violència de gènere amb ordre d’allunyament, segons expliquen des de l’àrea municipal de la Dona.

Des que començara 2018 s’han atés un total de 27 dones, víctimes de violència masclista al servei municipal, que “han estat derivades després de realitzar la denúncia al jutjat o a la policia”, expliquen les mateixes fonts.

Pel que fa a les intervencions han sigut de diversa índole, segons la necessitat: assessorament dels recursos necessaris, tan econòmics, habitatge, atenció psicològica i/o derivació al Centre dona 24 hores. L’atenció també ha inclòs l’acompanyament amb la unitat contra la violència de gènere de la Policia Local d’una dona de 20 anys, al Centre dona 24 hores de València, per tal de fer ingrés en casa d’acollida.

Existeix coordinació entre la unitat de la Dona de la Policia Local i UFAM de la Policia Nacional, a més del departament municipal. Es realitzen reunions periòdiques de coordinació amb els serveis especialitzats de les forces de seguretat per intercanviar informació i coordinar-se.

ACTES PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

L’Ajuntament d’Ontinyent commemorarà el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb una programació especial d’activitats els dies previs al 25 de novembre, organitzada per la regidoria d’Igualtat i Dona. Aquestes accions sensibilitzadores posaran el focus enguany en la prevenció i la coeducació (mètode educatiu que parteix del principi de la igualtat i la no discriminació per raó de sexe). La regidora d’Igualtat, Paula Garcia explicava que “enguany centrem en la prevenció i en la coeducació les activitats perquè entenem que és la ferramenta necessària per a anar a l’arrel d’aquesta situació. A més, dóna continuïtat a la tasca que s’està fent des de tots els àmbits municipals per prevenir nous casos”, manifestava.

El dissabte 24 de novembre, al saló del Centre Cívic de Sant Rafel entre les 10 i les 14 hores, tindrà lloc el ‘Laboratori d’Autodefensa Feminista’. Aquest taller està especialment dirigit a dones i xiquetes perquè oferirà diferents formes de detectar i prevenir possibles violències, així com maneres de treballar l’autoestima com a punt estratègic de l’autodefensa. Per a participar en aquesta activitat és fonamental inscriure’s al correu electrònic: igualtatontinyent@ gmail.com o presencialment acudint al Departament de Serveis Socials o al Despatx d’Igualtat.

La programació es tancarà el dia 24, a les 20 hores, en la plaça de la Concepció amb un acte de cloenda coordinat amb la Fira d’Associacions, promoguda pel Consell Municipal de la Joventut on es llegirà un manifest.