La volta al món com a projecte de vida

La idea niava dins de Jorge Mora des de feia anys. Fer la volta al món. Trencar esquemes, rutines i convencions. Viatjar en família. Viure de manera diferent. Aprofitar cada minut del dia. Cada dia. Reconeix que ho va veure en un documental i que aquell somni se li va gravar tan endins que mai va aconseguir esvair-se. Amb el temps van començar a aparéixer alguns elements indispensables perquè la idea acabara transformant-se en un projecte de vida. Va superar les proves com a patró d’embarcació d’esbarjo, de iot i capità de iot. Va muntar una empresa de lloguer i venda d’embarcacions. I, sobretot, va aconseguir contagiar a la seua esposa, Maria Conejero, que aquella il·lusió era una mica més que una bogeria passatgera.
Jorge Mora i Maria Conejero tenien previst partir ahir des de Gandia, però com a conseqüència de l’oratge van haver d’ajornar la seua eixida a hui. Sense massa plans previstos. Sense massa dates concretes. Saben que han d’estar abans del 25 de novembre a Las Palmas de Gran Canaria on engrossiran l’expedició ARC integrada per prop de 200 vaixells que creuarà durant 20 dies l’Oceà Atlàntic fins a arribar a l’illa del Carib de Santa Lucia.

“És una idea compartida. Un projecte de família”, afirmen. “Ha sigut difícil explicar-ho en el nostre entorn i que ho assumisquen, perquè no ens han educat per a dur a terme aquestes iniciatives, però és la nostra decisió, la nostra vida. El viatge serà un aprenentatge constant. Amb les nostres filles Sara i Mía (6 i 4 anys). Viurem amb elles. Estarem tot el temps amb elles. Les veurem créixer. Compartirem aquest temps de la seua vida al màxim”.

ECONOMIA
Tant Jorge com Maria han generat recursos econòmics suficients per a finançar una aventura que “pot durar un any, tal vegada cinc, tal vegada nou… no ho sabem, no tenim data de retorn”. Seguiran treballant amb ingressos passius, a través de les possibilitats que generen les noves tecnologies. La base d’estalvi que han consolidat en aquests últims anys, a més, els ha ajudat a fer el pas definitiu i donar un canvi radical a la seua vida.

EDUCACIÓ
Assegura Maria que serà ella qui supervisarà directament l’educació de les xiquetes, sobretot, mitjançant una plataforma online i amb un projecte que es mantindrà amb el seu actual centre escolar, La Pureza. “No serà una educació convencional, és clar, però anem a treballar a través d’audiovisuals tot el que anem descobrint en el nostre viatge”.

L’etapa que els genera major inquietud són els 20 dies de creuar l’Atlàntic en els quals confiaran la seua destinació “a l’emparament dels altres vaixells, dels vents alisis i a la sort”. Un temps en el qual aniran acompanyats per l’ontinyentí Sergi Belda i un company anglés.
Sense pla de ruta fix, l’objectiu més allà d’aconseguir l’illa de Santa Lucia serà, en principi, no tornar immediatament. “Volem visitar tots els països, però anirem sense rellotge. No descartem passar alguna temporada en qualsevol d’aquests països, tal vegada arribar a Nova York i, després, una vegada passe la temporada dels huracans, tornar al Carib”.

Confien que la inèrcia de la vida els anirà guiant. Potser creuen al Pacífic, però tots aquests plans a mitjà i llarg termini els anirà dictant el dia a dia d’aquesta aventura vital.

La volta al món com a projecte de vida El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

El viatge es pot seguir a través d’internet en:

Instagram: SV_saramia

Facebook: unavueltaporelmundosaramia

I en el web: unavueltaporelmundo.com