L’advocat Jaime Bernabéu viatja fins a Polònia per a portar refugiats

Captura de la connexió en directe amb 8 Mediterráneo.

En els últims dies són cada vegada més els particulars que amb els seus vehicles propis viatgen fins a la frontera amb Ucraïna per a recollir a refugiats i posar-los a resguard del dolor que està causant la guerra. Aquest és el cas de l’advocat ontinyentí Jaime Bernabeu, que segons ha explicat al canal de televisió 8 Mediterráneo, s’ha desplaçat juntament amb altres companys fins a Cracòvia (Polònia) per a portar de tornada a xiquets i dones ucraïneses.

“Venim de Cracòvia, que era el centre de trobada, hem portat material humanitari i hem recollit a 22 refugiats, hi ha sobretot xiquets i les seues mares, el més menut té tan sols uns dies, que va nàixer en plena guerra, mentre que el major té onze anys”, contava el veí d’Ontinyent a la periodista de 8 Notícies Mediterrani en una connexió en directe, mentre tornava cap a la Comunitat Valenciana.

Les famílies ja estaven assignats abans d’eixir de Polònia, aquestes es destinaren a València, Elx i Alacant. “Els moments de comiat amb els familiars són tristos”, detallava l’advocat. Així mateix, també comentava que les famílies parlen en ucraïnés, però que per a comunicar-se hi ha un d’ells que sí que parla anglés. Malgrat això, manifestava que “els xiquets necessiten poc per a entendre’ls”.