L’Ajuntament atorga ajudes al lloguer per a joves

L’Ajuntament d’Ontinyent posarà en marxa en 2021 una línia d’ajudes a joves per accedir a l’habitatge. Així ho avançava aquest dimecres el regidor de Joventut, Jordi Vallés, en una roda de premsa on recordava que l’emancipació i l’habitatge formen part d’una de les grans línies de treball contemplades al I Pla Estratègic Municipal de Joventut posat en marxa enguany amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant.

Aquest pla, plantejat per planificar les polítiques públiques de joventut a Ontinyent fins a l’any 2023, va incloure la realització de tallers locals de participació i estudis “on aquest va ser un dels punts més identificats pel jovent quant a les necessitats d’aquest tram d’edat. Les competències en matèria d’habitatge són del Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana, però des de l’Ajuntament en la mesura de les possibilitats volem atendre aquesta necessitat manifesta, i per això al pressupost de 2021 comptem per primera volta amb una partida específica per atendre aquesta problemàtica”, manifestava el regidor.

Igualment, als pressupostos de 2021 es mantenen les partides per desenvolupar la programació anual de tallers, cursos formatius i activitats de la regidoria. A més a més, se seguirà oferint assessorament psicopedagògic, psicosexual i laboral i tota classe d’informació d’interés per als i les joves. L’Ajuntament també ofereix un Espai Jove, i manté un conveni de col·laboració plurianual amb el Consell Local de la Joventut.

Jordi Vallés també anunciava que la regidoria reprèn les activitats previstes per als pròxims dies. Així des del 14 al 22 de desembre a la Sala Gomis es podrà veure l’exposició ‘No em toques el whatsapp’ de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), una mostra de fotografies realitzades per joves que pretén denunciar la violència i reivindicar el respecte entre dones i homes, emmarcada en la programació organitzada per la regidoria d’Igualtat en commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.