L’Ajuntament compra el Molí Descals pel seu valor etnològic

L’Ajuntament d’Ontinyent i la família Descals han arribat a un acord perquè el consistori adquirisca la propietat del Molí Descals i els terrenys adjacents.

L’operació s’ha tancat per un import de 60.000 euros en els quals s’inclouen l’immoble i la seua àrea perimetral, en total una superfície de 4.000 metres quadrats. Així ho ha confirmat el mateix alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui ha assenyalat sobretot la importància “d’adquirir un bé patrimonial i històric d’Ontinyent, de gran valor etnològic i que, a més, pot complementar una zona molt interessant que està sorgint en aquella ubicació, al costat del Museu Tèxtil, perquè es convertiran en un gran referent interpretatiu de la nostra història com a ciutat”.

L’acord per l’adquisició del Molí Descals es va adoptar en l’última sessió de la junta de govern de 2018, on es va aprovar la compra amb càrrec als pressupostos de l’any passat i es va realitzar la corresponent retenció de crèdit. Des del govern municipal s’entén que es tractava d’una oportunitat per donar-li una eixida raonable a un immoble protegit, ubicat a més en una zona dotacional amb ús d’equipament i que, per tant, estava abocat a un ús públic.

Les negociacions entre l’Ajuntament i la família s’han portat a terme als últims mesos des que es va posar a la venda l’immoble. Amb l’acord tancat entre les dues parts i amb l’aprovació per part de la junta de govern, ara queda signar l’escriptura de compravenda, previsiblement aquest mes.