Els Reis Mags d’Orient han arribat a la ciutat

Fa tan sols unes hores, l’emissari de SS. MM. els Reis Mags d’Orient ha arribat a Ontinyent per advertir a totes i tots els ontinyentins que Melchor, Gaspar i Baltasar estan a punt d’entrar a la ciutat. Durant la vesprada d’ahir, divendres 4 de gener, centenars de xiquetes i xiquets van optar per visitar l’emissari en el seu tradicional campament de Santa Anna. Jacobo, acompanyat pel seu seguici, apareixia a lloms d’un camell mentre era ovacionat per la multitud.

Durant aquest matí, a partir de les 11.00 hores, tindrà lloc la desfilada de Jacobo fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. L’emissari arribarà a la plaça major per la ‘costereta’, com es habitual, després d’haver recorregut l’avinguda Conde Torrefiel, la plaça de la Coronació i el carrer Sant Jaume. Des del balcó de la façana de l’Ajuntament anunciarà l’arribada dels Reis Mags d’Orient.

Una vegada finalitzat l’acte, Jacobo i el seu seguici es dirigiran al Sant Hospital de la Beneficència per visitar tant els ancians com els xiquets, a qui entregaran alguns regals.

Ja de vesprada, a partir de les 18.00 hores, una batucada advertirà de l’inici de la Cavalcada de Reis, amb eixida des de la parròquia de Sant Josep mentre Melchor, Gaspar i Baltasar realitzen l’adoració de Jesús.

La cavalcada recorrerà els carrers José Simó Marín, Martínez Valls, Daniel Gil, la plaça de la Concepció i els carrers Gomis i Maians fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on es procedirà a l’adoració del pessebre per part de SS. MM. els Reis Mags. Per finalitzar, Melchor, Gaspar i Baltasar rebran a cadascun dels xiquets i les xiquetes que vulguen saludar-los.