L’Ajuntament construirà habitatge públic en el carrer Delme

L’edifici municipal del carrer Delme contempla la construcció d’habitatge públic, segons informa el Govern d’Ontinyent.

Aquesta és una de les iniciatives socials emblemàtiques d’aquesta legislatura, tant és així, que la recuperació d’aquests immobles de propietat municipal s’ha inclòs dins de les iniciatives que seran una realitat gràcies als fons europeus Feder.

Segons informen des del Govern d’Ontinyent, aquest projecte està “bastant avançat” i preveu la construcció d'”un centre cívic i un centre jove en la primera i segona planta i habitatge públic en la tercera i quarta planta”.

En aquesta rehabilitació, com es recull en la descripció de les iniciatives sufragades al 50% per Europa i Ontinyent, es posarà l’accent principalment “en l’eficiència energètica, així com en l’adaptació dels immobles per a persones amb mobilitat reduïda, mitigant la falta d’habitatge social. També es rehabilitaran edificis públics per a usos socials encaminats a potenciar un espai per a joves i per a població en risc d’exclusió”.

L’objectiu que es persegueix és la regeneració física, econòmica i social de l’entorn urbà en àrees urbanes desfavorides, a través d’estratègies urbanes integrades. Unes mesures que s’aplicaran tant en el barri de la Vila, com en el del Poble Nou. El repte és impulsar la reactivació econòmica i social del municipi com a mecanisme de lluita contra l’exclusió social.