L’Ajuntament de El Palomar aconsegueix una subvenció per finançar el 100% dels fons destinats en 2022 a l’acollida solidària de ciutadans ucraïnesos

L’Ajuntament de El Palomar ha aconseguit una subvenció de 7.796,86 euros de la Generalitat Valenciana que servirà per a finançar el 100% dels fons municipals destinats en 2022 a l’acollida solidària de ciutadans ucraïnesos.

En total, el Palomar va acollir diverses famílies en un total de 17 persones, repartides en 4 habitatges cedits pels seus propietaris. L’Ajuntament va assumir les despeses d’aigua i llum d’aquests habitatges, així com ajudes puntuals a la manutenció. Uns diners que seran ara reintegrats per la Direcció General d’Igualtat en la Diversitat, després d’haver-se acollit el consistori a la convocatòria directa de subvencions del Decret 218/2022 a entitats locals per promoure i fomentar una millor atenció de les necessitats bàsiques de persones beneficiàries del règim de protecció temporal afectades pel conflicte a Ucraïna i que no disposen de recursos econòmics suficients.

El primer edil de la localitat, Jordi Vila, explicava que “El Palomar i la seua gent han estat un exemple de solidaritat del que estic molt orgullós com a alcalde. A l’esforç de les persones que van cedir els habitatges, l’Ajuntament va contribuir avançant uns diners que ara la Generalitat ens retorna, i per això podem dir que ajudar a aquestes persones que tant mal s’ho han passat no li ha costat diners al poble. I no sols això, sinó que tenim més persones empadronades i integrades en el dia a dia del municipi”. Per a les despeses generades en 2023 es demanarà una nova subvenció, però les quantitats seran menors, en haver tornat a Ucraïna 4 d’aquestes persones i haver trobat feina vàries de les 13 que continuen al municipi, i que ja poden fer front a les seues necessitats bàsiques de manera independent.