L’ajuntament d’Ontinyent tanca 2021 amb un superàvit de 2 milions d’euros

L’Ajuntament d’Ontinyent va tancar l’exercici de 2021 amb un superàvit d’1.987.000 euros d’euros al seu pressupost municipal, així ho anunciava aquesta setmana el primer edil, Jorge Rodríguez. “Un superàvit que és fruit d’una gestió responsable i prudent que permet a l’Ajuntament afrontar amb solvència els reptes i incerteses del nou context econòmic internacional”, manifestava.

El primer edil compareixia junt amb la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, qui destacava: “La bona gestió econòmica d’aquests anys ens permet afrontar aquest període mantenint congelats els impostos un any més; incrementant les inversions gràcies al 70% de subvencions d’altres administracions en aquest capítol; i tot millorant i augmentant els serveis que prestem a la població”.

Natàlia Enguix incidia en què “seguim quadrant el cercle econòmic, i malgrat les dificultats de la pandèmia i la inestabilitat de l’any 2021, el Govern d’Ontinyent presenta al plenari d’aquest dijous un romanent de tresoreria positiu”. La regidora posava com a exemples de la bona gestió econòmica aspectes com l’estalvi de 180.000 euros sols en gestió energètica i control del consum; el 15% d’estalvi en les noves contractes de neteja de carrers i d’edificis públics sense reduir serveis; o la contenció de la despesa en la partida de Personal.

Pel que fa al compliment pressupostari, la regidora explicava que “dels 13 milions d’euros previstos en obres, hem adjudicat per import de més de 9,2 milions d’euros, mentre que s’han aprovat projectes i encetat els tràmits de contractació per import d’altres 3,7 milions d’euros. Un alt de compliment pressupostari en l’any 2021 gràcies al treball eficient del govern i el personal municipal”, assenyalava.

L’alcalde destacava que “bones idees poden haver molt, però per executar-les fa falta projectes, diners i molt de treball. Ara mateix tenim 10 obres desenvolupant-se per valor de 6 milions d’euros, i tenim en licitació o ja adjudicades altres 4,5 milions en obres i millores. Un dia com hui es demostra clarament la importància d’una bona gestió econòmica com a motor de transformació política i social d’una ciutat, podem estar agraïts als regidors i regidores i al personal municipal que es deixa la pell perquè Ontinyent continue millorant, i a més ho faça des de la solvència econòmica”, manifestava.