L’Ajuntament executa les obres de millora de la seguretat del camí El Llombo i la Senda dels Cinc Germans

Els regidors de Territori i Camins Rurals, Òscar Borrell i Jordi Vallés, visitaven aquest divendres les obres de millora de la seguretat i condicions del camí El Llombo i la Senda dels Cinc Germans, dues vies de titularitat pública, en un conjunt de trams que sumen més de 5.000 m². Borrell i Vallés coincidien en destacar la importància d’aquests treballs “que facilitaran l’accés segur i més còmode tant a vehicles com a vianants. Són vies molt transitades que permeten accedir a residències i terrenys de cultiu, i al cas del camí El Llombo també al paratge natural municipal del Pou Clar”.

En concret, a la Senda dels Cinc Germans s’està actuant en un tram de 2.600 m², on s’han fet tasques de desbrossament, per procedir a continuació a la reparació de clots i defectes per a posteriorment aplicar un d’un nou paviment asfàltic de 5 cm de grossària. Al Camí El Llombo el tram d’actuació és de 2860 m², fent-se les mateixes actuacions i també augmentant l’amplària de la via als trams on ha estat possible. Els treballs estan sent executats per l’empresa local Guerola Áridos y Hormigones, SL. per un import de 49.320 € (iva inclòs) sufragats per l’Ajuntament d’Ontinyent i per la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural de Generalitat Valenciana a través d’una subvenció.

Per augmentar l’eficiència de l’actuació s’ha donat al veïnat de molts ramals privats la possibilitat de pavimentar els accessos a les seues propietats fent-se càrrec les persones, propietàries del cost econòmic. Tot i que el termini màxim d’execució previst era de 2 mesos, des de la regidoria de Camins Rurals s’apunta que “la previsió, si no sorgeixen imprevistos, és acabar-los en pocs dies, amb la qual cosa s’hauran completat en al voltant de tres setmanes”.