L’Ajuntament vol expropiar i enderrrocar cases en la Vila per evitar noves caigudes

Foto d’arxiu d’un habitatge enderrocat en el barri de la Vila.

Qué haguera passat si la casa del carrer Roses que es va desplomar el divendres per la vesprada haguera aguantat unes hores més? I si la caiguda s’haguera produït al matí o a la vesprada següents mentres transcorria per eixe lloc la celebració del Bou de les Penyes?

És evident que en aquest cas s’ha salvat una possible tragèdia. Com també es va sortejar el dia que va caure una altre immoble al carrer Muralla. Però, potser, la sort no estiga sempre de cara. Fins ara no cal lamentar cap perjudici humà. Tal volta en la pròxima no siga així. Per eixe motiu, l’Ajuntament té decidit expropiar i enderrocar les cases que formen part d’aquesta entrada al barri antic de la Vila. Precisament, la casa que es va caure el divendres està dins de les que es pretenien tombar.

El consistori està pendent de l’autorització per part de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat Valenciana per a procedir. Cal recordar que tot el barri de la Vila està protegit com a conjunt històric-artístic. La Direcció General de Patrimoni ha d’autoritzar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per a portar a terme les expropiacions i enderrocs. L’objectiu final serà, també, crear fins a 12 nous habitatges en el solar del carrer de la Trinitat.