L’aliança del comerç local enfront de la pandèmia

L’inici de l’estat d’alarma va provocar grans aglomeracions i cues en els supermercats i establiments d’alimentació. Aquesta concentració de persones va implicar també por a un possible contagi. D’altra banda, el canvi d’hàbits i rutines ha fet que els comerç s’hagen hagut d’adaptar i reconvertir. És el cas de Carn&Coses.


Bego Pérez, al capdavant d’aquesta carnisseria, explica que “la idea em va sorgir en veure que en general la gent es queixava de les cues interminables que havien de fer en tots els llocs”. Així, “la chateta” va idear una solució perquè fóra més senzill fer la compra en el seu establiment: fer les comandes a través de WhatsApp, avisar als clients quan la compra està a punt i que aquests puguen passar a recollir-la.


Però aquesta carnissera va anar més enllà i va convertir la seua iniciativa particular en una aliança amb altres dos establiments d’alimentació. D’aquesta manera s’unien al servei la fruiteria i verduleria Casa Balones i el forn Francés. A través d’un missatge de Whatsapp al 620 79 14 90, qualsevol pot demanar una comanda que incloga els productes d’aquests tres comerços locals, que proporcionen quasi tot el necessari en alimentació per a una compra essencial. L’encàrrec es deu fer com a mínim un dia abans, i quan tot està coordinat i preparat, Bego Pérez és la responsable d’avisar a l’interessat.


De moment, la compra només es pot recollir en Carn&Coses. Les xarxes socials serveixen perquè la ciutadania puga informar-se dels productes concrets dels quals disposen per elaborar la seua llista de la compra. Cal destacar que encara que per fer ús d’aquest servei és necessari adquirir productes de la carnisseria, afegir a aquest encàrrec aliments d’algú dels dos altres establimens és opcional.


EL VALOR DEL COMERÇ DE PROXIMITAT
Com expliquen des de la carnisseria, quan van oferir aquesta opció a la seua clientela habitual aquesta va respondre molt positivament a la iniciativa A més, allò més destacable d’aquesta aliança és l’opció que dóna a les veïnes i veïns d’Ontinyent de realitzar tota la seua compra només acudint a un establiment en concret i fer-ho, a més, gaudint dels productes de proximitat i de primera qualitat i donant suport al xicotet comerç, el que reverteix positivament en l’economia local.