Cancel·lades les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent 2020

Ja és oficial, les festes de Moros i Cristians d’aquest any en Ontinyent se suspenen. Així ho ha anunciat el president de la Societat de Festers, Vicent Pla, en una roda de premsa celebrada aquest matí de manera telemàtica. Aquesta decisió s’ha pres després que les 24 comparses de la ciutat s’hagen pronunciat al voltant de la proposta de cancel·lar les festes de 2020 feta per la Junta de govern el passat diumenge 26 d’abril.

Tal i com ha explicat Vicent Pla la decisió ha tingut el suport del 100% de les comparses i, per tant, es pot afirmar que s’ha pres per unanimitat. A més, el president ha exposat que l’única via legal per a suspendre les Festes era seguir l’article 26 del reglament que articula la decisió a través de l’acord de dos terceres parts de la junta i la confirmació de, almenys el 80% de les comparses.


El procediment per a prendre la decisió va començar el passat diumenge. Festers va traslladar a totes les comparses un comunicat en el qual es plantejava la suspensió de les festes de 2020 i la seua represa com a protagonistes màxims de les Festes a partir de l’1 de març de 2021, respectant l’ordre de desfilada i els càrrecs d’enguany.


Encara que s’ha volgut esperar per a veure com anava evolucionant la situació, la suspensió dels Moros i Cristians d’Ontinyent no és una sorpresa, ja que la situació de pandèmia de la Covid-19 ja ha provocat la cancel·lació d’altres festes morocristianes com les d’IBI, Castalla, Muro d’Alcoi o Banyeres de Mariola.