L’Aquatló d’Ontinyent i una jornada de portes obertes obrin la temporada de bany

Una competició d’aquatló servirà per a obrir aquest dissabte 12 de juny la nova temporada de bany a la piscina municipal d’Ontinyent. La prova de la Federació de Triatló CV organitzada pel Club de Triatló Ontinyent, amb la col·laboració de l’Ajuntament, tindrà lloc des de les 9:00 hores, comptant amb la participació d’uns 500 xiquets i xiquetes entre 6 i 16 anys. En acabar la prova, que serà puntuable per als Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana, (aproximadament cap a les 13:00 hores) es farà la tradicional primera jornada de portes obertes amb accés gratuït fins a completar l’aforament permés, que segons la normativa autonòmica vigent és del 75%.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, manifestava que “esperem que la Piscina tinga una gran utilitat per totes les persones, que necessitem oci i diversió després de la fatiga pandèmica”. Borrell recordava que Ontinyent fou una de les poques ciutats valencianes que van obrir la seua piscina municipal l’any 2020. “Seguint totes les normes anti-COVID-19 no es va tenir cap constància de contagi entre les usuàries i usuaris. Vam fer un esforç econòmic augmentant la dotació per a neteges i personal extra, i els resultats de totes les anàlisis de l’aigua foren idonis en tot moment i sense cap rastre de COVID-19 ni altres bacteris ni fongs durant tota la temporada”, explicava.

Ara, la Piscina Municipal tornarà a funcionar amb els abonaments i horaris que es tenien abans de la pandèmia, i es decreta un horari especial per als i les esportistes del Club Triatló Ontinyent i Club Natació Ontinyent. L’horari d’oci per al públic en general serà de les 10:30 h fins a les 20:30 h ininterrompudament. També tornaran els cursets de natació durant les vesprades i les escoles d’estiu esportives dels clubs d’Ontinyent als matins.

Per altra banda, el regidor d’Esports recordava que també aquest dissabte el Poliesportiu Municipal acollirà la jornada de cloenda dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana (JECV) que organitza a la ciutat l’Ajuntament d’Ontinyent. Óscar Borrell posava en relleu que “en un any com el que hem viscut, l’esport ha estat bàsic per superar els efectes de la pandèmia en els xiquets i xiquetes, que han pogut dur a terme de forma satisfactòria les activitats extraescolars que l’Ajuntament i la Generalitat han subvencionat a les AMPES”, afegia.