L’artista Paula Bonet, la periodista Montserrat Boix i el professor Octavio Salazar participaran en la IV escola feminista d’Ontinyent

L’artista Paula Bonet, la periodista Montserrat Boix i el professor Octavio Salazar participaran en la IV Escola Feminista d’Ontinyent, que era presentada aquest dijous per la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Natàlia Enguix. Una presentació en la qual també participava via telemàtica la científica ontinyentina Emma Torró, investigadora de l’Institut de Física Corpuscular del CSIC, que serveix com a imatge del cartell d’aquesta nova edició de l’Escola Feminista.

Natàlia Enguix destacava que l’Escola Feminista “era un projecte que vam encetar aquesta legislatura per sensibilitzar i formar a la població al voltant de problemes i assumptes destacats dins l’agenda feminista, per aquesta manera reivindicar millor els drets de les dones. Les tres edicions anteriors han estat un èxit, hem comptat amb participació de dones i homes de totes les edats, i esperem continuar aquest èxit en aquesta nova edició”.

Emma Torró, investigadora del Cesic i de la Universitat de València, agraïa haver estat triada com a imatge del cartell d’una iniciativa que va destacar com a “molt útil per a cercar la igualtat real”. Torró lamentava que el percentatge de dones en aquest sector no supere el 20%, i apuntava com una de les possibles raons la manca de referents, tot reivindicant el paper de les dones investigadores i la importància de la investigació científica com una professió.

Enguix recordava que a les edicions anteriors “hem comptat amb veus autoritzades i reconegudes dins del moviment feminista actual, com ara Ana de Miguel, Amelia Tiganus o Paula Fraga, entre moltes altres, que han aportat un discurs necessari i avantguardista sobre aspectes com els ventres de lloguer o l’abolició de la prostitució”. Aquesta línia es reprendrà en l’edició d’enguany, que repeteix l’esquema de l’edició anterior, amb 3 ponències al Teatre Echegaray i una cloenda de caràcter lúdic al Museu del Tèxtil, passant a tenir lloc les activitats de forma setmanal (en lloc de quinzenal) i sempre començant a les 19:00 hores, sent sempre gratuïtes i amb entrada lliure.

Així, el 19 d’abril el professor de Dret i Catedràtic de la Universitat de Còrdoba Octavio Salazar parlarà sobre la participació dels homes en el feminisme i la igualtat, amb la ponència “La masculinidad como problema, los hombres como parte de la solución”. El 26 d’abril serà torn per a la pintoria i escriptora Paula Bonet, llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i amb formació en Xile i Nova York, qui a la ponència “La anguila. La palabra pintada” parlarà de la seua trajectòria artística. Finalment, la tercera ponència estarà a càrrec de la periodista Monsterrat Boix, qui treballa als informatius de RTVE en l’apartat d’informació internacional i té una ampla experiència en accions lligades al feminisme, com ara la creació de la web “Dones en marxa”, i que impartirà la ponència “Prostitución y trata. La responsabilidad de los medios de comunicación”.

La cloenda al Museu Tèxtil el 10 de maig comptarà amb l’espectacle “Ser más hombre. Una cuestión musical”, a càrrec de la companyia Los Blandengues, que oferiran una exposició cantada al voltant de les masculinitats, en clau d’humor. A més a més, es tindrà la participació de la DJ valenciana Nonai Sound, qui barrejarà ritmes jamaicans amb música electrònica. Natàlia Enguix convidava a totes i tots “a acudir a les diferents activitats, per gaudir-les i aprendre aspectes que ens permeten continuar millorant la societat entre totes i tots”, concloïa.