Ontinyent ofereix als comerços, serveis i hostaleria la possibilitat de calcular gratuïtament la seua petjada de carboni

L’Ajuntament d’Ontinyent ofereix als comerços, serveis i establiments d’hostaleria la possibilitat de calcular gratuïtament la seua petjada de carboni. Ho farà mitjançant un projecte pilot posat en marxa per la regidoria de Promoció Econòmica, que permetrà a un màxim de 50 xicotetes i mitjanes empreses que tinguen menys de 10 persones treballadores ser sotmeses a una anàlisi de les seues activitats quotidianes, per tal de posteriorment oferir propostes de millora que els permetran ser més eficients energèticament i sostenibles amb el medi ambient.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “la situació ambiental de canvi climàtic suposa una amenaça i un repte econòmic, social i ambiental. Atenent una proposta de l’associació de comerciants SOC aprovada al Consell de Comerç, i dins l’aposta transversal del Govern d’Ontinyent per atendre aquestes problemàtiques des de les diferents àrees, posarem en marxa aquest projecte pilot que consisteix a calcular les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle que generen les xicotetes i mitjanes empreses durant un any”.

Úbeda exposava que “tot açò ens permetrà conéixer els punts crítics per a la reducció d’emissions, aconseguint així un estalvi en els costos energètics i una major eficiència en els processos. Al seu torn, aquest càlcul del nivell de sostenibilitat pot contribuir a augmentar les vendes i diferenciar-se de la competència, adquirint nous clients i fidelitzant els ja existents”, assenyalava.

Les xicotetes i mitjanes empreses amb menys de 10 persones treballadores que vulguen participar en aquesta iniciativa, poden inscriure’s fins al 18 d’abril emplenant tota la informació recollida en la fitxa que pot descarregar a la web municipal o adreçant-se a l’adreça electrònica promeadmin@ontinyent.es, podent ampliar-se la informació al departament de Promoció Econòmica municipal. En ser una primera experiència, pilot, les places estan limitades a 50.