L’Entrada Cristiana durarà tres hores i mitja; la Mora, quatre hores i mitja

A poc més d’una setmana per a la celebració de l’Entrada de Moros i Cristians, l’acte més emblemàtic de les Festes d’Ontinyent, des de la Societat de Festers s’ultimen els detalls d’organització. Un dels aspectes que més preocupa és el compliment dels horaris per a intentar evitar que les desfilades, tant la de la vesprada com la de la nit, es facen més llargues del que seria desitjable per a festers i públic.

Així les coses, segons la previsió que treballa Festers, en relació als grups musicals que participen i als esborranys que han facilitat les pròpies comparses de càrrec, es calcula que l’Entrada Cristiana tindrà una duració pròxima a les 3 hores i mitja. Arrancarà amb la Capitania dels Cides, a les 18 hores, mentres que està previst que l’Ambaixada dels Cruzados tanque la seua desfilada sobre les 21:36 hores. Durant l’Entrada cristiana prendran part fins a 37 grups musicals.

Hi haurà, per tant, un temps de vint minuts de descans perquè a les 22 hores començarà l’Entrada Mora amb la Capitania dels Mossàrabs. Tancarà l’espectacle del carrer l’Ambaixada dels Benimernis que, segons està planificat, arribarà al seu final sobre les 02:38 de la matinada. És a dir, l’Entrada Mora tindrà una duració lleugerament superior a les quatre hores i mitja, amb una participació de 52 grups musicals.