El polígon El Pla comptarà amb noves millores per 170.000 euros

L’Ajuntament d’Ontinyent ampliarà les millores que han anat fent-se els últims anys al polígon industrial El Pla amb una nova inversió de 170.000 euros en obres al paviment i enllumenat de diversos carrers d’aquesta zona. Es tracta d’una acció que s’executarà amb ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), havent estat l’empresa proposada per la mesa de contractació l’empresa Pavasal, SA, que disposarà de 3 mesos per a dur-la a terme des de l’inici de les obres, que hauran d’estar acabades abans de final d’any.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que “el polígon El Pla és una de les majors zones industrials d’Ontinyent, amb 1.650.000 m2 de superfície total. Per això amb aquesta seran ja 5 fases de les millores que hem executat en ell amb ajuda de l’IVACE, però a més cal recordar que també hem actuat dins el Pla Municipal de Millora de Polígons, dins el qual hem anat executant enguany altres millores per 400.000 euros en col·laboració amb els propietaris. La indústria és una potent generadora d’ocupació, i hem de fer tots els esforços necessaris perquè tinguen les millors condicions possibles, amb uns polígons que no sols retinguen a les nostres empreses, sinó també atraure’n de noves”, assenyalava.

Respecte de l’actuació que s’executarà ara amb ajuda de l’IVACE, les millores en l’enllumenat inclouen la instal·lació de noves columnes al carrer Madeixes, al tram entre els carrers La Llana i de la Filatura; renovació de lluminàries de vapor de sodi a l’avinguda del Tèxtil i substitució per altres tipus Led de 150 wats, dotades de sistema de telegestió per fer-les més eficients; i renovació de dos dels quadres d’enllumenat que donen servei a la zona. Com a millora oferida per l’empresa, es substituiran un total de 45 lluminàries en substitució de les existents.

Quant a la pavimentació asfàltica, el tram central del carrer Borreres existeix un enfonsament en el paviment molt marcat, que serà reparat. D’altra banda, en el tram inicial del carrer Flassades existeixen clots, enfonsaments i fissures en el paviment asfàltic del vial, demolint-se i renovant-se els trams afonats. A més a més, en alguns punts de l’avinguda del Tèxtil existeixen fissures i enfonsaments en el ferm asfàltic, on es procedirà a la renovació del paviment. En total es reasfaltaran prop de 2.400 m² de superfície en aquests carrers del polígon industrial.

El regidor de Territori afegia que “aquesta actuació se suma a altra que executarem també amb ajuda de l’IVACE al polígon Àrea 37, que també es durà a terme en la recta final de l’any, i que suposarà millores a les lluminàries, xarxa d’aigua potable i seguretat contra incendis, per valor d’altres 190.000 euros. En total són altres 360.000 euros entre les dues obres, que afegits als 400.000 que estem invertint amb els propietaris del polígon del El Pla, ens permeten acostar-nos als 7 milions d’euros invertits als polígons des de 2017 entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars”, recordava Borrell.