L’Ermita de Sant Esteve estrena les reformes de “Ontinyent Participa” coincidint amb la col·locació de la nova campana

L’Ermita de Sant Esteve estrenarà aquest dissabte les reformes finançades per l’Ajuntament i demandades per la ciutadania en l’última edició del programa “Ontinyent Participa”, en una jornada en la qual a més es procedirà a la col·locació de la nova campana adquirida mitjançant una campanya “crowfunding” posada en marxa per l’Associació de Llumeners, per substituir la que va ser furtada el passat mes de juliol.

En el recent acte de benedicció de la campana, el passat 26 de desembre en l’església de Sant Rafel, l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, posava en relleu “l’estima que tenen els ontinyentins per l’Ermita de Sant Esteve i tot allò que representa, com va quedar demostrat en el massiu suport a la proposta de rehabilitació de l’ermita en el programa Ontinyent Participa i amb les aportacions realitzades per adquirir la nova campana”. Cal recordar que la d’executar obres de reparació i millora en l’ermita de Sant Esteve va ser la 2a proposta més votada a “Ontinyent Participa 2023” amb 2.690 vots de les més de 5.400 persones participants.

El regidor de Territori i Patrimoni, Òscar Borrell, i el de Serveis Municipals, Jordi Vallés, explicaven que l’actuació executada amb fons municipals han inclòs millores en els murs perimetrals de l’ermita per eliminar humitats, així com treballs de consolidació de la teulada i el campanar, amb un cost superior als 40.000 euros.

Pel que fa a la nova campana, ha estat finançada gràcies a la campanya “crowfunding” d’apradinament col·lectiu presentada poc després del robatori d’aquesta. En la presentació d’aquesta campanya, el president de l’Associació de Llumeners, José M. Micó, explicava que “tot i que es van rebre oferiments per pagar íntegrament el cost de la seua reposició per part de diversos particulars, l’associació ha volgut que totes i tots els ontinyentins senten com a seua la campana amb aquesta iniciativa”.

Aquest dissabte, comptant amb la presència de representants de la corporació municipal i l’Associació de llumeners, es procedirà a la visita a les reformes executades i a la col·locació de les campanes, per donar pas a un posterior esmorzar popular. Fins eixa jornada, la campana es troba exposada en l’església de Sant Rafel.