Les 24 comparses d’Ontinyent signen el protocol contra les agressions sexistes

La totalitat de les comparses que integren les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, és a dir les 24, han signat la documentació que els ha remès la Societat de Festers a instància de l’Ajuntament d’Ontinyent per a promoure la campanya ‘Comparses lliures d’agressions sexistes’ que s’aplicarà enguany dins de la celebració festera.

Així ho ha confirmat el presidente de la Societat de Festers, Vicent Pla, qui ha afegit que les 24 comparses lluiran, a més, un distintiu d’adhesió a la campanya. La iniciativa conjunta entre el consistori i la institució que organitza els Moros i Cristians té com a objectiu “acabar amb l’assetjament en un context d’oci” així com “eliminar les conductes incòmodes i conscienciar” sobre la lacra de les agressions per motiu de sexe, ja siguen físiques o fins i tot de paraula.

El protocol que han signat les comparses compromet a seguir una sèrie de pautes en cas de que siga detectada una agressió dins del context de la celebració festera. Sobretot es prioritza “donar suport a la víctima” i prestar-li atenció, donant prioritat si es detecta algun incident. Això comporta “escoltar i no deixar de banda” a la persona que haja patit l’agressió. En cas de ser necessari es recomana telefonar al telèfon 112 si es requereix atenció sanitària o presència policial. També es pot fer ús del telèfon 016 del Ministeri d’Igualtat per als casos de tot tipus de violència contra les dones. En el protocol també s’indica la intenció de tractar d’identificar a la persona agressora i mantindre la confidencialitat al voltant de la persona agredida.

Per a la regidora d’Igualtat, Paula Soler, la iniciativa que es posa en marxa persegueix “erradicar aquest tipus de comportaments per a que totes les persones puguen sentir-se segures dins de les nostres Festes”. En la roda de premsa on s’ha presentat la campanya, la regidora de Festes, Àngels Muñoz també ha afegit que “tots desitgem que siga una setmana d’oci lliure d’agressions i que aquestes iniciatives es prenen perquè volem que les nostres Festes siguen les millors”.