Les Balears i la Costa Blanca, en el centre de la diana dels destins elegits pels ontinyentins

El binomi estiu-vacances és un gegant que enguany ha hagut de lluitar contra la pandèmia. Aquesta ha posat molts obstacles en el camí d’aquells que volien evadir-se de la rutina. I de les seues ciutats. Les ganes de viatjar combatien en un pols amb els requeriments per a poder fer-ho. I, encara que aquests han sigut arguments de pes per a no allunyar-se, només han aconseguit arrossegar a la gent perquè es quede més a prop. Així, el 80% dels ontinyentins ha triat destins nacionals, segons les dades registrades en l’agència Viatges La Vall.
Els destins més triats han sigut els situats en la Costa Blanca, com Calp, la Vila Joiosa, Benidorm o Altea, així com també les Illes Balears.
En aquesta línia, Rubén Rodríguez, ontinyentí que ha viatjat a Mallorca aquest agost, explica que ha triat aquesta destinació per les restriccions que implicava realitzar un viatge a l’estranger, ja que els demanaven, a més d’una PCR, fer quarantena i, ja que treballa, no disposava de tant de temps. “Les Balears són a prop i les restriccions són més laxes”, assegura Rodríguez.

Les agències: el pont per a viatjar

Rubén Rodríguez va decidir mirar el viatge pel seu compte i sense intermediaris. “Hi ha eines online que et permeten configurar-te el viatge segons els teus gustos i de manera autònoma i més econòmica”, defensa. No obstant això, les agències de viatges continuen fent de pont per a connectar als turistes amb els seus destins.

Des de l’agència B the Travel Brand, Yolanda Alonso explica que s’ha incrementat el nombre de persones que ha acudit a la recerca dels seus serveis i que abans acostumaven a fer-ho per Internet, com els joves. Així, han rebut gent de 30 i de 50 anys, però també de 18. Darrere d’aquest augment, s’amaga el fet que la gent vol informació sobre les normatives de cada país i orientació per a saber a quins llocs desplaçar-se. “Els aportem la seguretat que es necessita a l’hora de viatjar en temps de pandèmia”, subratlla Alonso, responsable de l’oficina B the Travel Brand a Ontinyent. A més, assenyala que el perfil majoritari el componen les famílies, les quals busquen espais oberts com la mar i la costa, i les parelles o solters, que persegueixen destins més arriscats com les Açores, Dubái, Turquia, Egipte o Islàndia. Alonso destaca que tots han contractat un segur, independentment del destí. No sols per a cancel·lar en cas que sorgisca algun inconvenient en anar, sinó per si tenen dificultats per a tornar.

Des de Viatges La Vall, Enrique Tortosa explica que els segurs per a visitar països estrangers costen una mitjana de 60 euros, mentre que per a desplaçar-se a destins nacionals el preu es redueix fins a una mitjana de 20 euros. No obstant això, agències com Viatges Ontinyent han optat pel camí de la precaució. Així, Julián Salinas, responsable de l’oficina, apunta que no han reservat viatges a l’estranger perquè no se’ls reembossen els diners dels bitllets d’avió. Amb els segurs, les agències es converteixen en els salvavides en cas de naufragi.

Una normativa: el millor segur per a viatjar

Els responsables de les diferents agències de viatges coincideixen que la millor garantia per a viatjar seria aplicar una normativa uniforme, la qual servira per a aportar tranquil·litat i seguretat tant a les agències com a les persones que decideixen viatjar. El major obstacle quan s’emprén el viatge és la incertesa provocada pel fet de no saber el que passarà a l’hora d’anar. Ni de tornar. Des de Viatges La Vall, emfatitzen que una normativa serviria d’escut per a emparar a la gent.