Les consultes de Salut Mental creixen un 81,3% en el Departament Xàtiva-Ontinyent

Les dades extretes de la Memòria de Gestió de 2021 deixen patent el fet que la pandèmia ha afectat notablement la salut mental de la ciutadania. Així, si durant 2019 es registraven 29.619 consultes en Salut Mental dins del Departament Xàtiva-Ontinyent (DSXO) en 2021 s’ha arribat a les 53.698. En tan sols dos anys han augmentat en un 81,3%.

44 professionals

En aquests dos anys també ha crescut la plantilla de professionals en els dispositius de salut mental, encara que ni molt menys de manera exponencial a l’increment del volum de consultes. Així, mentre en 2019 hi havia una plantilla de 39 treballadors, ara aquests són 44. Així, actualment, aquesta plantilla està formada per 13 metges psiquiàtrics, 6 psicòlegs, 11 infermeres, 2 treballadors socials, 11 auxiliars d’infermeria i una persona encarregada de la teràpia ocupacional.

Quant als recursos assistencials, el DSXO compta amb tres Unitats de Salut Mental, una Unitat de Salut Mental Infantil i una Unitat d’Hospitalització Breu, que compta amb 16 llits. En canvi, el departament segueix sense comptar amb Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària, Unitat de Mitjana o Llarga Estada, Centre de Rehabilitació Psicosocial o Hospital de Dia, entre altres recursos existents en altres hospitals de més abast.