Una missió de compradors internacionals visita Textilhogar amb 1.400 hores de reunions previstes

València torna a ser la capital de la tèxtil llar. I és que hui dimarts 20 de setembre arranca una de les cites més importants d’aquest sector, amb una forta presència d’empreses de la comarca que s’estendrà fins al divendres 23. Després de cinc anys celebrant-se a Madrid i dos sense certamen per la pandèmia, Home Tèxtils Premium by Textilhogar torna a València en la seua 50 edició i amb una clara aposta per la internacionalització del sector.

Per a això, la patronal ATEVAL- Home Tèxtils from Spain ha organitzat una Missió Inversa —amb el suport d’IVACE Internacional i ICEX — que compta prop de 100 compradors, prescriptors d’interiors i premsa provinents de 44 països, a més de coordinar les agendes B2B en els estands de cada expositor durant els dies de Fira. En aquest sentit, hi ha previstes 1.420 hores de reunions en els pròxims dies, per a afavorir així, els contactes comercials entre Espanya i els mercats emergents objecte de la missió.

La campanya ha tingut un excel·lent acolliment entre els compradors internacionals que procedeixen d’Alemanya, Austràlia, Àustria, l’Azerbaidjan, Bahrain, Bèlgica, el Brasil, Bolívia, Bulgària, el Canadà, Xile, Colòmbia, Costa d’Ivori, Croàcia, Dinamarca, l’Equador, Emirats Àrabs Units, els Estats Units, Filipines, Geòrgia, Ghana, Grècia, Hongria, l’Índia, Irlanda, Itàlia, el Japó, Jordània, Kuwait, Líban, Malàisia, Malta, el Marroc, Mèxic, Nigèria, Noruega, Nova Zelanda, Països Baixos, Polònia, Qatar, República Dominicana, el Senegal, Sud-àfrica i Vietnam, “tots ells amb un perfil molt atractiu per a les signatures que exposaran en la fira. Aquesta iniciativa compleix l’objectiu de secundar i impulsar l’obertura a nous mercats internacionals de les signatures expositores, sempre a aquells països més rellevants per al seu sector”, detallen des d’ATEVAL.

Segons explica Leila Bachetarzi, directora de l’Àrea d’Internacionalització de la patronal, “és una edició especial i després de dos anys sense fira, hem detectat un interés major per part dels compradors que acudeixen entusiasmats al certamen. Les expectatives de negoci són bones i esperem que aquesta activitat ajude a reforçar els canals de venda internacionals de les nostres empreses”. En aquest sentit, apunta que “activitats com aquesta Misión Inversa amb reunions B2B programades durant els quatre dies de fira, permeten a les empreses del sector accedir a mercats emergents i generar noves oportunitats de negoci”.

20 empreses de la Vall d’Albaida

I com és tradicional, la presència d’empreses amb expositors d’Ontinyent i de la resta de la Vall d’Albaida és substancial, de manera que de les prop de 80 signatures espanyoles participants, 20 són de la comarca (8 d’elles de la capital), la qual cosa representa un 25% de la participació estatal. Al costat d’elles i assessorant-les es troba l’expositor d’ATEVAL – Home Tèxtils from Spain, així com una representació simbòlica de signatures de Portugal, Colòmbia i Polònia.