Compromís per Ontinyent demana ampliar les freqüències del bus urbà

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat una moció recentment en la qual demana l‘ampliació de les freqüències del bus urbà municipal, per tal de connectar durant tot el cap de setmana els diferents barris amb l’estació d’autocars, situada al Recinte firal, que connecta amb la línia d’autobús a València. La proposta de la regidora M. Àngels Moreno i el regidor Nico Calabuig, que ja va ser presentada en forma de prec al govern municipal el 6 de juliol, busca “corregir la situació actual, en la qual els dissabtes de vesprada i diumenges continuen eixint i arribant autocars de València, però no existeix servei de bus urbà per a connectar l’estació amb els barris de la ciutat, sobretot els més allunyats”, denuncien.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “dos mesos i mig després de demanar-ho per escrit al govern municipal, tornem a insistir en la necessitat d’abordar aquesta situació. És prioritari garantir la connexió durant els caps de setmana dels barris d’Ontinyent i l’estació d’autocars a través del bus urbà. Tal com ens van fer arribar veïnes del barri de Sant Rafael, la inexistència d’aquesta connexió provoca que s’hagen de recórrer distàncies més llargues a peu, i de vegades fins i tot en horari nocturn. A més, de vegades es tracta de persones que no poden disposar de cap vehicle propi, situació que fa més urgent aquesta ampliació d’horaris per oferir un servei amb garanties”.

“Com vam explicar en juliol, el bus urbà municipal només està actiu de dilluns a divendres, i dissabte fins a les 13.30 hores. El bus que arriba de València fa parada a Ontinyent a les 14.15 hores el dissabte, i a les 21.45 hores el diumenge. A més, el bus que va cap a València, fa la seua eixida d’Ontinyent el diumenge a les 18.30 hores. En cap dels tres casos hi ha servei del bus urbà que connecte la ciutat amb l’estació d’autobusos. Açò és una anomalia. De la mateixa manera que el bus urbà cobreix tots els horaris d’arribada o eixida de trens a l’Estació de RENFE d’Ontinyent, és necessari garantir el mateix servei en el cas de l’estació d’autocars”, ha apuntat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha subratllat que “considerem que el Ple Municipal de setembre ha de posicionar-se sobre la necessitat d’ampliar, de forma prioritària, els horaris del bus urbà. Des de Compromís per Ontinyent vam presentar la proposta en ple estiu. Ara ens apropem a la tardor i l’hivern, èpoques amb menys hores de llum i més probabilitat de pluges i mal oratge, situacions que encara poden afectar més a aquelles persones que han de fer trajectes a peu per anar o tornar de l’estació d’autocars durant els caps de setmana”.

La formació taronja espera que aquesta acció obtinga el suport de La Vall ens Uneix i el Partit Popular perquè es tracta “d’una proposta nascuda del contacte amb la ciutadania, una iniciativa en positiu per a millorar Ontinyent”, ha conclòs Moreno.