La defensa de Rodríguez declara que s’ha vulnerat el seu “dret a la intimitat” i demana la nul·litat dels correus del cas

El judici del cas Alqueria, pel qual la Fiscalia demana huit anys de presó i 20 d’inhabilitació per al que fora president de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha arrencat aquest matí amb una forta presència mediàtica a les portes dels jutjats i amb més de mitja hora de retard per “problemes tècnics” amb l’enregistrament de la visita.

Rodríguez s’ha assegut en la banqueta al costat de 13 acusats més per una causa centrada en les presumptes contractacions irregulars d’alts directius del PSPV i Compromís en l’empresa pública Divalterra, tancada al mes d ejuny després de completar-se el seu procés de liquidació.

En el transcurs de la jornada, l’advocada de Jorge Rodríguez, la penalista Ángela Coquillat, ha demanat que l’alcalde d’Ontinyent puga asseure’s al seu costat durant el judici —les vistes per a les declaracions dels acusats començaran el dilluns 26 de setembre— i que declare, en últim lloc, per a poder exercir millor el seu dret de defensa.

La defensa de Rodríguez també ha demanat al tribunal que es declare la “vulneració al dret de la intimitat” de l’acusat, perquè segons ha explicat Coquillat els investigadors van tenir accés a correus i converses privades per més anys dels que tenien autoritzats. En aquest sentit, demana la nul·litat de totes les proves obtingudes dels diferents dispositius electrònics intervinguts. Així mateix, la defensa també ha demanat que es declare la “vulneració a la pressumpció d’inocència” de Rodríguez en la fase d’Instrucció, perque segons han denunciat “no es va poder garantir”.

La vista del cas Alqueria s’obre amb l’absolució d’un exalte directiu, Pau Pérez Lledó, contra el qual s’han retirat les acusacions.