Rodríguez a l’entrada del judici: “Arriba el moment de tractar de fer justícia”

Jorge Rodríguez aquest dilluns 19 de setembre a la Ciutat de la Justícia València. Foto de 2 Clicks.

Hui dilluns 19 de setembre, a les 10 del matí, ha arrancat a la Sala de Vistes Tirant 2, de la Ciutat de la Justícia de València, el judici pel cas Alqueria. En el banc dels acusats estan l’expresident de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i 14 persones més, entre els quals es troben el que fora el seu cap de gabinet en la corporació provincial, Ricard Gallego, i l’ontinyentí Manuel Reguart Serna, en aquells moments assessor en la Diputació. “Vindre a declarar mai és plat de bon gust, no és una cosa agradable ni per la que vulga passar ningú, però després de quasi quatre anys arriba el moment de tractar de fer justícia, de tractar d’explicar que és el cas Alqueria”, ha explicat el primer edil d’Ontinyent, en les seues primeres declaracions als mitjans a l’entrada dels jutjats.

Rodríguez també ha insistit que aquest cas “era més propi d’un jutjat contenciós-administratiu”, però “que malauradament després d’una detenció espectacular, com a mínim, va acabar en un judici penal i pareix que després de quatre anys comencem a veure la llum al final del túnel”, ha assenyalat.

En la primera setmana, s’han programat tres vistes per a les qüestions prèvies, i fonts de la defensa asseguren que s’utilitzaran per a “al·legar indefensió, ja que el procés d’instrucció ha vulnerat els drets dels acusats i la seua presumpció d’innocència”. Segons les mateixes fonts, “la fase d’instrucció era secreta i quan es va alçar el secret de sumari, el jutge no ens va permetre a la defensa preguntar a alguns dels testimoniatges, impedint sotmetre les seues paraules a la contradicció”.

Les vistes per a les declaracions dels acusats començaran el dilluns 26 de setembre, dia en què està previst que declara l’expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. La Fiscalia sol·licita huit anys de presó i 20 d’inhabilitació per a Rodríguez i la mateixa presó per a Gallego, Reguart i els dos exgerents de Divalterra, l’empresa pública que és el nucli d’aquest judici. Se’ls acusa de “prevaricació administrativa i malversació de cabals públics”, per la manera en què es va contractar els alts càrrecs.