Les obres del Mercat seran compatibles amb la seua activitat

Imatge d’una reunió que tenia lloc recentment en el Mercat Municipal.

Les obres de modernització del Mercat Municipal i la reordenació de l’espai exterior no interrompran l’activitat dels comerciants, durant els sis mesos que s’estima que durarà l’actuació. Així ho han fet saber des del govern municipal, qui també ha anunciat que està previst iniciar els treballs durant la primera quinzena d’octubre.

Els regidors de Territori, Joan Sanchis, i Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, han explicat als professionals del Mercat Municipal els últims detalls previs a l’inici de l’actuació, que executarà l’empresa Construccions Enciso i José, SL, amb un pressupost de 387.442 euros, IVA inclòs, cofinançats pel Fons Europeu Regional FEDER, del programa EDUSI.

Segons van avançar en el seu moment des de l’Ajuntament d’Ontinyent, les obres inclouen, entre altres coses, la creació d’una nova cafeteria, dissenyada per Ramón Esteve, i la dotació d’una escala mecànica que permetrà salvar el desnivell vertical existent respecte a la plaça de la Coronació, superior als 8 metres.

A més, entre les millores plantejades per l’empresa “sense cost addicional per a l’ajuntament, s’inclouen la pavimentació de la vorera del carrer prolongació Puríssima i l’asfaltatge de l’encreuament d’aquesta via, a més d’altres com la instal·lació d’uns passamans en aquesta vorera; col·locació d’una barana en la zona de la nova escala mecànica; col·locació de nova il·luminació, així com la reparació i neteja d’un mur de maçoneria”, expliquen. Els treballs previs inclouran la col·locació d’elements de separació amb els llocs de venda, que permetran minimitzar les molèsties a professionals i clients.

Pel que fa a les escales, una vegada s’inicien les obres, no es podran utilitzar, segons indiquen des del consistori. Joan Sanchis i Pablo Úbeda han destacat que és “una inversió important per a dotar de més de vida al mercat i a tot el barri, a més d’atreure gent i adaptar la zona”.