Les Escoles d’estiu d’Ontinyent comptaran amb 350 places per a xiquets d’entre 2 i 14 anys

Ontinyent ha presentat aquest matí en roda de premsa el ‘Pla Corresponsables’, en paraules de la regidora d’Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, “un programa que pretén ajudar a les famílies a conciliar la seua vida familiar, laboral i personal”, així com “crear llocs de treball de qualitat en el món dels cuidats”. El Pla que ha estat finançat pel Ministeri d’Igualtat i la Generalitat Valenciana amb 159.000 euros hi ha permés a les àrees d’Igualtat, Educació i Joventut del consistori d’Ontinyent posar una marxa una sèrie de recursos de conciliació. Entre ells, una ludoteca al mes de juny i una escola d’estiu amb 350 places que tindrà lloc de l’1 de juliol fins al 5 d’agost.

Natàlia Enguix explicava que aquest pla “ve a completar els programes que ja porten en materia d’igualtat i benestar social com el centre de majors i els centres cívics, els centres de dia i el centre ocupacional o la col.laboració amb entitats com AFAO i ADIEM. A ells es sumen ara el recursos per atendre a les xiquetes i xiquets de 2 a 14 anys, facilitant la conciliació de les famílies i fomentant l’ocupació especialment de les dones, que encara són les que soporten la major responsabilitat familiar”, apuntava.

Segons ha avançat Enguix, la ludoteca s’estendrà al llarg del mes de juny i està pensada per a xiquets i xiquetes d’entre 2 i 14 anys. Es tracta d’un recurs municipal gratuït amb horari ininterromput i que inclourà “activitats inclusives, socioeducatives i culturals”, en el parc Mestre Ferro, ha comentat la regidora.

D’altra banda, des de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament, el regidor Jordi Vallés ha anunciat que els joves de la ciutat d’entre 12 i 14 anys podran gaudir d’un programa extens d’activitats en el Consell Local de la Joventut, carrer Joan XXIII (barri de Sant Rafel), en horari de 4 de la vesprada fins a les 8. Les activitats duraran trenta-tres dies, del 22 de juny fins al 5 d’agost i comptaran amb 50 places disponibles.

Escoles d’estiu

Finalment, el regidor d’Esports, Òscar Borrell, ha anunciat el funcionament de les escoles d’estiu que tindran lloc en els mesos de juliol i agost (1 de juliol fins al 5 d’agost) per un preu de 40 euros. Segons ha explicat Borell, cadascuna d’aquestes escoles tindran 100 places disponibles i s’habilitaran tres centres educatius de la ciutat: Vicent Gironés, Carmelo Ripoll i La Solana. A més, no es descarta la possibilitat que a les 8 del matí s’organitze una escola matinera. Enguany, com a novetat, es podran inscriure els menuts des dels 2 anys (anteriorment era des dels 3). Els preus disposaran de bonificacions de fins al 75% per a famílies amb més d’una alumna o alumne inscrit (60€ sin van dos geramans, i per a 3 germans 70€). Les inscripcions estaran obertes a partir del 16 de maig.