Les reserves apunten a una Setmana Santa prepandèmica a Ontinyent

L’arribada de la Setmana Santa i amb això dels dies festius és motiu per a fer una escapada i desconnectar, encara que siga per un temps breu, però també d’aprofitar per a redescobrir el nostre entorn i la idiosincràsia que el caracteritza. Aquesta setmana la nostra secció audiovisual ‘Ontinyent En Viu’ ha eixit al carrer per a preguntar-li als nostres veïns quins plans tenen per als pròxims dies, però també per a conéixer com ho està vivint el sector que viu del turisme.

Des de l’hotel Kazar expliquen que fa més d’un mes i mig que tenen tots els allotjaments disponibles ocupats per a la Setmana Santa. “L’ocupació de l’hotel és tan elevada que alguns clients han telefonat per a reservar i els hem hagut de dir que no”, comenta Marta Borredà, recepcionista de l’hotel.

Normalment, el turista que arriba procedeix de les diferents províncies de la Comunitat Valenciana, però també hi ha qui arriba des de Madrid. “Els turistes que ve solen ser valencians, no obstant això, també hi ha qui ve de Madrid, sobretot per a visitar paratges naturals com el Pou Clar i municipis pròxims com Bocairent. D’Ontinyent solen preguntar-nos pel barri de la Vila”, detalla Marta. Les previsions per a l’estiu també són bones. “Quasi tots els caps de setmana fins a setembre estem gairebé complets, per exemple, per al dia de l’Entrada de festes ja tenim llista d’espera”, detalla.

Però hi ha qui s’ha anticipat a les festes de Pasqua i ja estava a principis de setmana fent turisme per Ontinyent, com una parella de barcelonins que era la seua primera vegada a la ciutat. “Volíem visitar sobretot Bocairent perquè el meu avi patern sembla ser de la zona. Aquest matí hem estat visitant Ontinyent. Estarem un parell de dies”, enunciava Joaquim, un dels turistes, qui no dubtava en destacar els barris antics dels dos municipis. La seua dona Carme es decantava pel paisatge. “La serra que hi ha entre Bocairent i Ontinyent és un paisatge molt agradable de veure, ens ha agradat l’entorn”.

Però no sols estan els que arriben a la nostra ciutat, també els que se’n van. Des de l’agència Magic Travel han notat un increment en les reserves de viatges. “Encara no estem amb els índexs que hi havia abans de la pandèmia, tanmateix, sí que s’ha animat una mica la venda. Tradicionalment, el turisme de Setmana Santa és un poc més d’interior, però enguany s’ha diversificat i la costa s’ha animat bastant”, responia a aquest mitjà Jordi Tortosa, responsable de l’agència. A més, destacava que han crescut els viatges a mig radi amb destinacions a França o Portugal.

Per a aquells que es vulguen quedar, Ontinyent té preparada una agenda cultural i religiosa per als pròxims dies. Les processons de Setmana Santa tornen al carrer després de dos anys. El president de la Junta de Germanors i Confraries d’Ontinyent, José Antonio Calatayud Conejero, remarcava la del ‘Sant Enterrament’, perquè “es fa la matinada del dijous a divendres amb les llums apagades i per la Vila, el poble antic”.

D’altra banda, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament s’han organitzat diferents rutes culturals, la primera d’elles va començar diumenge passat amb la batejada ‘Ruta del vi’, que seguiran en els pròxims dies fins al diumenge 24 amb els ‘Itineraris de la Memòria Democràtica”.