La Setmana Santa arriba a Ontinyent amb les processons al carrer i rutes turístiques

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, i el president de la Junta de Germandats i Confraries, José Antonio Calatayud, han presentat aquest matí en roda de premsa els actes i processons de Setmana Santa, així com les rutes turístiques organitzades per l’Ajuntament. Les processons tornaran als carrers després després dels estralls provocats per la pandèmia i el temporal de pluges de l’any 2019.

Processons i actes destacats:

Dijous 14 abril. Processó del Silenci, a càrrec de la ‘Hermandad del Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocionio’ i confraria de la ‘Soledat’. A les 00:00 hores, des de la Plaça de Sant Roc i finalitzarà en la parròquia de Santa María.

Divendres 15 abril. Processó del Sant Enterrament. A les 19:00 hores. Aquest any el seu recorregut serà més curt, passant dels 2 km a 1,4 km, amb el següent itinerari: Magdalena, Av. del Comte de Torrefiel, Rafael Juan Vidal, Plaça de la Coronació, Av. Almaig, Dos de Maig, Sant Antoni, Sant Jaume i Plaça Major. En finalitzar la processó hi haurà una oració final en la mateixa plaça.

Dissabte 16 d’abril. ‘Oficio de Tinieblas’, organizat per la confraries del Crist de la Palma i el Santo Sepulcro, a les 11 hores, des de la parròquia de Santa María,

Diumenge 17 d’abril. Processó del ‘Encuentro Glorioso’ a les 11 hores. Itinerari: Tomàs Valls, Sant Jaume, Plaça de la Coronació, Rafael Juan Vidal, av. del Comte de Torrefiel i Regall fins aplegar a la Plaça Major.

Per altra banda, des de la regidoria de Turisme s’han organitzat diferents rutes turístiques per a la Pasqua 2022. Totes aquestes seran gratuïtes i per a reservar-les s’haurà de telefonar prèviament al 96 291 60 90. La duració de cada ruta serà 2-3 hores aproximadament.

Diumenge 10 d’abril. Enopasseig en bici. Ruta del vi.

Dijous 14 d’abril. Itineraris pels espais de Memòria Democràtica.

Divendres 15 d’abril. Ruta cultural. Ruta del Modernisme i els personatges il·lustres d’Ontinyent.

Dilluns 18 d’abril. Ruta de l’aigua. Fonts, llavadors i abeuradors d’Ontinyent.

Dissabte 23 | Diumenge 24. Itineraris pels Espais de Memòria Democràtica. Visita als refugis antiaeris amb simulacres de bombardeig.