Ontinyent reforçarà l’oficina d’habitatge per a “agilitzar” la tramitació d’ajudes municipals i autonòmiques

La Conselleria d’Habitatge ha confirmat a l’Ajuntament d’Ontinyent que reforçarà la plantilla de l’oficina d’habitatge Xaloc, ubicada a la primera planta de l’edifici CREC, situat al núm. 19 del Carrer Maians. El cost d’aquesta nova professional anirà a càrrec de la mateixa Conselleria, que pretén així agilitzar la informació i la tramitació de les ajudes que es convoquen en matèria d’habitatge tant com autonòmiques com municipals.

La regidora de l’àrea de Personal, Govern Obert i Transparència, Natàlia Enguix, destacava que la incorporació d’una arquitecta “permetrà atendre el previsible augment de la demanda d’informació sobre les noves ajudes europees ‘Next Generation’ vinculades a l’habitatge, així com les múltiples accions en matèria que anem duent a terme des de l’àmbit autonòmic i municipal”, ha exposat la regidora.

En aquest sentit, Natàlia Enguix ha informat que s’ha ampliat l’horari d’atenció al públic de l’Oficina Xaloc d’Ontinyent, que passa a ser dilluns i dijous, de 9 a 14 hores. A més, es pot demanara hora en Xaloc des de la web municipal.

Des del segon semestre de 2021 la ciutat compta amb una de les oficines pilot de la xarxa d’oficines d’habitatge Xaloc, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria d’arquitectura Bioclimàtica. En ella se centralitza tota la informació en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, sobre aspecte com els programes ARU; Ontinyent Rehabilita; ajudes al lloguer i al ‘Lloguer Jove’ l’accés a la primera habitatge; les referides ajudes ‘Next Generation’; o fins i tot les ajudes de habitatge de primera necessitat i atenció a urgències relacionades amb l’habitatge, entre altres qüestions.

Segons ha explicat Natàlia Enguix, l’oficina Xaloc Ontinyent està finança en la seua integritat per la Conselleria d’Habitatge mitjançant una aportació anual i el seu àmbit de competència se circumscriu a les ajudes que es demanen per a actuacions que s’executen a la ciutat d’Ontinyent: “som una ciutat que és un exemple en polítiques d’habitatge i això és el que la conselleria ha tingut present a l’hora d’implantar i reforçar la nostra oficina de Xaloc”, ha explicat Natàlia Enguix.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, recordava que un dels aspectes sobre els quals es podrà demanar informació és la nova convocatòria del programa municipal ‘Ontinyent Rehabilita’, les bases de la qual s’aprovaven recentment, i que contempla subvencions de fins al 50% en aquest concepte. “Programes com aquest, i les nombroses accions municipals relacionades amb la habitatge han servit perquè Ontinyent fora seleccionada com a seu d’una de les oficines Xaloc pilot. Un treball que el vicepresident Segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, va fer valdre a la seua visita a l’oficina el passat mes de desembre”, recordava el regidor.