Les gimnastes ontinyentines en desavantatge per al Campionat d’Espanya

Del 19 al 24 de gener, se celebra a Valladolid el Campionat d’Espanya de Gimnàstica Rítmica. Fins allí, si no hi ha una cancel·lació d’última hora, es traslladaran dos conjunts del Club Deportivo Ontinyent Gimnasía Rítmica.

Una competició a la qual les esportistes del club ontinyentí arribaran amb un desavantatge important a causa de la impossibilitat d’entrenar des del passat dia 7 en el pavelló municipal d’Ontinyent. En concret competiran el conjunt Infantil i el Sènior i per a preparar-se ho estan fent al pavelló d’Albaida, i encara que és millor això que res, “s’està entrenant menys de la meitat de les hores habituals. A més, les instal·lacions estan molt bé, però no tenim la moqueta de competició amb la qual entrenem a Ontinyent” expliquen des del club.

Així, dilluns i dimecres, i només durant una hora i mitja, les gimnastes es traslladen fins a Albaida, amb el corresponent permís de la federació. Els divendres també entrenen, però de manera online, amb les dificultats que això pot implicar. Cal destacar també que només s’estan traslladen a la localitat veïna les joves que competiran, mentre que la resta d’esportistes del club no.

ESCOLA ONLINE
La situació amb l’escola del club és molt pareguda. De les 30/40 xiquetes habituals només una desena continuara fent les classes de manera virtual. “Moltes no tenen espai a casa o material per a entrenar. És una pena perquè el treball realitzat es perdrà amb aquesta parada” explica una de les entrenadores. Tenint en compte les circumstàncies de les xiquetes s’està efectuant un entrenament amb calfament i exercicis bàsics.