Sofia Rodríguez subcampiona d’Espanya de Ciclocròs

El dia 10 de gener se celebrava a Torrelavega (Cantabria) el Campionat d’Espanya de Ciclocròs, on l’ontinyentina Sofia Rodríguez quedava segona en la passat any en Pontevedra.

Va ser una prova molt disputada en la qual Rodríguez va liderar les dues primeres voltes, encara que finalment va ser superada per Sara Bonillo. Un segon lloc molt meritori, tenint en compte que la ciclista ontinyentina va haver de parar d’entrenar per problemes de salut.

Parlem amb Sofia, per conéixer com va tornar als entrenaments desprès del confinament, com ha viscut aquest campionat i quins són els seus pròxims objectius.

L’última vegada que vas parlar amb nosaltres formaves part del Sopela Women’s Team, segueix sent aquest el teu equip?
“Així és, enguany per a la temporada de carretera continuaré formant part del Sopela Womens Team. És el meu últim any com sub23 pel que continuaré creixent amb ells alhora que avance en els meus estudis. Estic contenta que continuen comptant i confiant amb mi en l’equip”.

– El confinament va paralitzar molt la teua rutina habitual, com va ser la tornada?
“Durant el confinament vaig estar entrenant a casa fins que als esportistes d’elit ens van permetre deixar eixir a entrenar. Quan vaig eixir em vaig concentrar amb la selecció espanyola a Altea on vam poder fer entrenaments de qualitat després de portar mesos entrenant al rodillo”.

Malauradament vas haver de tornar a parar…
“Així és, no obstant això, unes setmanes més tard vaig començar a notar-me més feble i, després de realitzar analítiques, vaig haver de deixar de competir a causa d’una mononucleosi i recuperar-me al cent per cent”.

– Segona al Campionat d’Espanya és un resultat molt positiu.
“Efectivament, aquesta temporada de ciclocròs semblava que no anàvem a córrer molt a causa de la pandèmia. No obstant això, hem pogut tindre un bon calendari de carreres al llarg de tota Espanya per a poder realitzar la preparació de cara al campionat d’Espanya i a la temporada de carretera. Acabar segona és un bon resultat pensant en mesos arrere, ja que vaig haver d’estar parada per a recuperar-me bé dels problemes de salut i, tornar a entrenar en un període curt de temps fins als campionats. No obstant això, m’hauria agradat revalidar el títol de campiona d’Espanya un any més, ja que havia estat entrenant fort per a això. No va poder ser, però tornaré més fort per a l’any següent ja en categoria elit”.

– L’any passat estaves amb la selecció als mundials de Dübendorf. Et veurem aquest any competint també fora?
“Enguany no formaré part de la selecció espanyola per als mundials de ciclocròs. És una experiència molt bonica i de la qual es pot aprendre molt però, com he dit anteriorment, aquest és el meu últim any en la categoria sub23 i m’agradaria preparar bé la temporada de carretera i progressar en la meua carrera esportiva. Els campionats del món de ciclocròs estan molt a prop a les meues primeres competicions en carretera al febrer en les quals m’agradaria fer-ho bé”.